По стопах Реви: урядовець натякнув, що українці викидають у смітники забагато їжі

По стопах Реви: урядовець натякнув, що українці викидають у смітники забагато їжі

По стопах Реви: урядовець натякнув, що українці викидають у смітники забагато їжі

Фото: 112 Україна

Заступник міністра зазначив, що чим вищий дохід у людини, тим менше вона витрачає на харчування.

Заступник міністра з питань окупованих територій Юрій Гримчак заявив, що українці забагато їжі викидають у смітники. Так він прокоментував заяву свого колеги, міністра соціальної політики Андрія Реви щодо культури харчування українців.

"У нас є справді своя культура прийому їжі, своє уявлення, як це робити. Ну ось я сьогодні їхав на програму, проходив біля смітникового контейнера. Вибачте, але він наполовину з їжею, із тим, що не з'їли. Кавуни, дині, фрукти, ще щось там", - сказав Юрій Гримчак в ефірі телеканалу "112 Україна".

При цьому заступник міністра зазначив, що чим вищий рівень доходу, тим менше людина витрачає на харчі.

Нагадаємо, міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив, що українці витрачають на продукти половину свого заробітку. Він пояснив це тим, що в українців зовсім інша культура харчування і натякнув, що вони звикли їсти більше. 

"Німці, вони трошки інакше їдять, у них раціон інший. Враховуючи те, що ціни на продукти харчування і в Німеччині, і в Україні приблизно однакові, якщо вони їдять менше, не тому,  що в них немає можливості, а тому що в них така культура харчування, то вони витрачають менше", - наголосив він.

Слова Реви викликали у користувачів одразу сміх та обурення. Користувачі почали називати його "міністром реву, плачу та скиглення", жартували про те, що наші люди і на пенсії живуть забагато і писали про створення "гастропатруля".  

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Затримання Гримчака
Наступна публікація