"Подорожуйте іншими країнами". Аваков прокоментував видворення росіян із георгіївськими стрічками

"Подорожуйте іншими країнами". Аваков прокоментував видворення росіян із георгіївськими стрічками

Фото: УНІАН

Прикордонники запевнили, що гості змогли б продовжити подорож Україною, якби зняли заборонену символіку.

Щоб потрапити до України, іноземці повинні поважати українські закони, це стосується і росіян, які відмовилися зняти георгіївську стрічку в аеропорту "Бориспіль".

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Немає поваги до наших законів та до наших правил – подорожуйте іншими країнами. Це стосується всіх громадян, не тільки Росії. У нас суверенна держава, яка має своє законодавство. Ми всім раді, крім порушників державного кордону", - наголосив він.

За словами Авакова, Україна завжди радо зустрічає гостей, але вони повинні поважати українські закони.

Своєю чергою очільник Державної прикордонної служби України Петро Цигикал пояснив, що гості з Росії могли продовжити свій рух, якби відмовились від забороненої символіки.

"Ви розумієте, що в Україні діє Закон про декомунізацію, у нас комуністична символіка заборонена. Якби вони зняли георгіївські стрічки, вони б продовжили свій рух. А вони відмовились, ще й поводили себе агресивно", - сказав він.

Окремо Цигикал зауважив, що Держприкордонслужба планує збільшити кількість пунктів пропуску для зручностей туристів та гостей України.

Нагадаємо, 3 травня в аеропорту "Бориспіль" двох росіян не впустили до України через георгіївські стрічки. Молоді люди прибули з приватною метою, мали достатньо коштів для перебування в Україні та зворотні квитки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація