Подробиці масового отруєння на Львівщині: діти скаржаться на несмачні вареники з гіркою сметаною

Подробиці масового отруєння на Львівщині: діти скаржаться на несмачні вареники з гіркою сметаною

Фото: УНІАН

Із 38 дітей допомога медиків знадобилася 26.

Туристична група з Хмельницької області майже в повному складі стала жертвою гострої кишкової інфекції на Львівщині. Діти приїхали за триденною путівкою, котрою їх нагородили за участь у спортивних змаганнях, однак відпочинок для більш ніж половини з них завершився екстреною госпіталізацією, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Сніжана Конишева розповіла, що група цілий день гуляла містом, а на вечерю повернулася до готелю. Дівчина каже, що їжа їй не смакувала, але була голодна, тому мусила їсти. "Ми поїли вареники, вареники взагалі не смачні – там щось витікало незрозуміле. І коло вареників ще стояла сметана, але вона якась гірка була", - пригадує школярка. Діти почали скаржитися на погане самопочуття вже за кілька годин після вечері, а близько півночі на подвір’ї готелю зібралося понад два десятки школярів із симптомами отруєння. Швидкими і приватним траспортом їх відвезли до інфекційної лікарні.

На Львівщині 26 дітей з гострою кишковою інфекцією потрапили до лікарні

На Львівщині 26 дітей з гострою кишковою інфекцією потрапили до лікарні

Отруєним від 12 до 18 років, також у лікарні медсестра групи. "Діти були в стані середньої важкості, одна дитина у важкому стані, але там був більше виражений психоемоційний фактом, була госпіталізована у реанімаційне відділення, зараз вже переведена до нас", - розповіла завідувач відділення Львівської обласної інфекційної лікарні Таміла Алексанян. Постраждалі, з якими вдалося поспілкуватися, запевняють, що  за межами готелю практично не харчувалися. "Ішли в магазин купувати воду, морозиво. А так ми їли тільки в готелі", - каже Іванна Максимчук.

Вихователі групи від телекамер утікають, а готель нині зачинений. Подружжя з Польщі – фактично останні, хто виселявся звідти. "Отруєння? Діти? Ні, не чули. Ми тут замовляли тільки сніданки. Сьогодні була лише яєчня, цілком нормальна", - каже турист Каміль Терлецький. У кафе готелю працює поліція та фахівці Держспоживслужби. "Обов’язково обстеження персоналу, обов’язково відбір проб харчових продуктів, які є на залишку, обов’язково змиви на бактерії групи кишкової палички, вода", - пояснила головний спеціаліст Пустомитівського райуправління Держспоживслужби у Львівській області Віра Самійло.

У готелі стверджують, що за три  роки роботи випадок з отруєнням у них уперше. Постачальників їжі називають надійними, у медичних картках персоналу теж не сумніваються. "Вони харчувалися в нас, можливо, харчувалися ще десь. Ми не знімаємо із себе ніякої провини. Поки нема результатів аналізів", - пояснив бренд-менеджер мережі готелів Мікаель Арутюнян. За фактом масового отруєння поліція відкрила кримінальне провадження. Потерпілим дітям уже краще, незабаром їх випишуть додому.

Кореспондент ТСН Наталка Волосацька

Повʼязані теми:

Наступна публікація