Подробиці пограбування на Львівщині: жінку закатували до смерті в присутності маленьких онуків

Подробиці пограбування на Львівщині: жінку закатували до смерті в присутності маленьких онуків

Фото: pixabay.com

У районі вважають, що злодії не місцеві – родину там поважають.

Жорстоке пограбування керівника лісгоспу у Радехові Львівської області сталося в присутності маленьких дітей. Вони – єдині, кого бандити не чіпали, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Хата керівника лісгоспу у передмісті райцентру – поруч немає житлових будинків, і цим, імовірно, й скористалися нападники. Коли вони вдерлися до будинку близько 19:00 години 22 січня, всередині було четверо людей. Господаря і його дружину злочинці застали у літній кухні. Крім господарів, вдома була їхня донька, двоє онуків п’яти та одного року, і бабуся. Нападники були у масках, представилися працівниками СБУ і почали вимагати грошей.

Четверо невідомих у масках катували родину керівника лісгоспу на Львівщині

Четверо невідомих у масках катували родину керівника лісгоспу на Львівщині

Усіх, крім дітей, нападники жорстоко катували. "Тілесні ушкодження вони наносили руками, тим, що було під руками, так само зв’язували руки, використовуючи скотч, використовуючи шнурки. В результаті цих тілесних ушкоджень, наскільки ми зараз розуміємо, померла дружина власника будинку", - розповів заступник керівника ГУ Нацполіції Львівщини Тарас Сабанюк. Нападників було четверо, потерпілі зброї у них не помітили. Злодії вкрали кілька тисяч гривень, 500 доларів і втекли. Про злочин повідомила донька господаря, яка змогла звільнити руки. Спілкуватися з журналістами вона не захотіла.

Будинок керівника лісгоспу Степана Данькевича всього за кількасот метрів від місця праці. Надвечір там уже нікого не було, проте співробітників все одно допитують правоохоронці. Ті кажуть, що Данькевич очолює лісгосп вже майже чверть століття, також був депутатом облради. У місті його поважають. "Я думаю, що то навіть не з нашого міста, навіть не з нашого району. Ну, хочете щось забрати – заберіть, для чого забирати життя? То дуже шкода, а ще там були діти. Що це за варвари", - обурена інженерка лісгоспу Тетяна Шведюк.

Загиблій жінці було 59 років, вона приватний підприємець. Сам Степан Данькевич у лікарні – у нейрохірургії. Його стан середньої важкості. "Були побиття голови, грудної клітки і було декілька колотих ран. В голову були колоті рани", - розповів лікар-нейрохірург Львівської лікарні швидкої допомоги Григорій Цицик. У лікарні чоловік пробуде не менше тижня. Тим часом правоохоронці розшукують нападників. До пошуків залучили всі відділи поліції області, а також співробітників СБУ.

Кореспондентка ТСН Наталка Волосацька

Повʼязані теми:

Наступна публікація