Подробиці загибелі трьох дітей під завалами недобудови в Ніжині: четвертому підлітку вдалося врятуватися

Подробиці загибелі трьох дітей під завалами недобудови в Ніжині: четвертому підлітку вдалося врятуватися

Фото: ДСНС

У місті оголошена жалоба.

На Чернігівщині - жалоба. Напередодні троє підлітків загинули під час обвалу в недобудованій будівлі. Про подію батькам повідомив брат одного з потерпілих - він теж бавився у закинутій споруді, втім, в останню мить встиг відскочити. Тіла школярів, яким було від 12 до 14 років, з-під плит витягали упродовж кількох годин.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

Батьки загиблого Захара Оксана та Олексій не вірять у те, що сталося. Напередодні пообіді двоє їхніх синів разом із двома друзями як зазвичай пішли гуляти.

"Сказав, що вони йдуть грати у футбол".

Як виявилось, 6- та 8-класники пішли не на футбольне поле, а до закинутої будівлі, на околиці Ніжина.

Усе сталося на недобудованій двоповерховій будівлі. За часів Радянського союзу там мала б бути ветеринарна лікарня. Будівництво припинили, споруду закинули. І час від часу тут бачились діти.

Один зі школярів узяв до рук арматуру і почав гупати по стінах. Цегла падала. За кілька хвилин стався обвал бетонного перекриття. Дивом вдалося врятуватися лише одному хлопцеві. Він намагався витягти з-під завалів брата та друзів - марно.

"Ми дивуємось, як він зумів подзвонити нам і викликати швидку допомогу. Він був на півкроку від смерті - встиг відскочити"

"Надійшло повідомлення від екстреної медичної допомоги до чергової служби ДСНС", - говорить керівник управління ДСНС Чернігівщини Роман Гордовий.

На Чернігівщині троє підлітків загинули під час обвалу у недобудованій будівлі

На Чернігівщині троє підлітків загинули під час обвалу у недобудованій будівлі

Надзвичайники розповідають, що довго не могли почати розбирати завали, бо навколо покинутої будівлі були самі хащі.

"Тут все було в чагарниках - все довелось власноруч викорчовувати, випилювати", - каже керівник рятувального загону Юрій Красов.

Сьогодні до аварійної споруди не підпускають - вхід охороняє поліцейський, щоправда, лише на час слідства.

До вчорашнього дня сюди забороняли заходити лише написи на паркані - утім огорожа місцями завалена. За кількістю графіті на стінах зрозуміло, що діти тут бували нерідко.

У Ніжині оголосили триденну жалобу за дітьми. До шкіл, де вони навчались, містяни сьогодні несуть квіти та лампадки.

Правоохоронці розпочали одразу два кримінальні провадження - через нещасний випадок, а також порушення правил експлуатації споруд.

ТСН навідалась до оселі, де живе власниця земельної ділянки і недобудованої ветлікарні Ольга Гаркуша. У будинку - нікого немає. На телефонні дзвінки жінка не відповідає.

Загиблих школярів поховають завтра вдень.

Антон Страшко

Повʼязані теми:

Наступна публікація