Подробиці жахливої підліткової розправи: старший школяр штрикав ножем молодшого з вимогою вистрибнути з вікна

Подробиці жахливої підліткової розправи: старший школяр штрикав ножем молодшого з вимогою вистрибнути з вікна

Фото: flickr.com

Коли жертва відмовилася, хлопець викинув її власноруч.

В Івано-Франківську 13-річного підлітка підозрюють у нападі на 9-річного хлопчика. Старша дитина, ймовірно, тричі вдарила ножем і скинула з балкону четвертого поверху меншу, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Медики кажуть, що щастям постраждалого було падіння не на асфальт, а на газон. Крики про допомогу почули сусіди та випадкові перехожі. "Кричав: дядечко, допоможіть! Я підхожу: спочатку подумав, що в нього одяг червоний. Але він був весь у крові. Прізвище колеги назвав – він мене штрикнув ножем і кинув з балкона", - розповів очевидець Федір Срібняк.

В Івано-Франківську підлітка підозрюють у нападі з ножем на 9-річного хлопчика

В Івано-Франківську підлітка підозрюють у нападі з ножем на 9-річного хлопчика

Хлопчик зараз у реанімації, у нього три ножових поранення у спину, забій головного мозку, рвані рани потилиці та перелом плеча. Лікарі кажуть, що стан важкий, але стабільний. "Проникаюче поранення грудної клітки. Жодний орган не був зачеплений, бо дві рани колото-різні, поверхневі. А одна – глибоке проникаюче в плевральну порожнину", - розповів головний лікар Івано-Франківської обласної дитячої лікарні Радислав Котурбаш.

Різанина сталася у квартирі, де майже десять років живе 13-річний хлопець-сирота зі своїми опікунами та старшою, теж названою, сестрою. Вдома в ту трагічну мить нікого з дорослих не було. Підозрюваний у нападі разом з опікунами зараз у поліції, але його покази не розголошують через таємницю слідства. "Зараз він спілкується в з психологами та психіатрами в присутності матері. Дитина дуже спокійно поводиться, впевнено. Щоб переживав – нічого", - розповіла керівник відділу ювенальної превенції ГУНП в Івано-Франківській області Алла Бойчук.

У соціальних службах кажуть, що родина перебувала на їх контролі. Заступник керівника служби у справах дітей Івано-Франківського міськвиконкому Ірина Дутчак ситуацію називає "прикрим нещасним випадком", а умови утримання і виховання дитини за підсумками останньої перевірки в серпні минулого року – задовільними. "Не було в нас претензій до цієї сім'ї", - каже Дутчак.

Дати учневі, котрий підозрюється в жорстокій розправі над молодшим хлопцем, характеристику відмовилися у його школі. Допитати пораненого хлопчика та дізнатися його версію подій поліції ще не дозвляють лікарі. Почуте від сина переповідають батьки. "Миколка каже, що він був на сходовій клітці. І той хлопець змушував його стрибати, а він не схотів. І він почав його штрикати ножем. Кажуть, що він просився і плакав, а той його затягнув на четвертий поверх і звідти ще й скинув. Цей хлопчик – він усіх тероризував. Кажуть сусіди, що він усіх тероризує", - твердить мати пораненого хлопчика Олександра Купчак.

Максимальне покарання, яке може чекати на кривдника, це примусове лікування або інтернат, оскільки він іще неповнолітній. Натомість опікунів можуть оштрафувати або навіть ув'язнити, якщо слідчі доведуть, що вони неналежно виховували дитину.

Кореспондент ТСН Алла Пасс

Повʼязані теми:

Наступна публікація