Подробиці жахливої пожежі в Одесі: рятувальники розповіли про кількість загиблих та поранених дітей

Усіх потерпілих від пожежі розміщено в сусідніх житлових корпусах.

Двоє дітей загинуло під час пожежі в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі, ще двоє отримали травми.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС в Одеській області.

Зазначається, що особисті дані про загиблих дітей наразі встановлюються, їхні тіла були виявлені під час проведення пошукових робіт та розбирання конструкцій знищеної вогнем будівлі на місці пожежі. Двох діток, які отримали травми, бригада швидкої допомоги доправила до обласної дитячої клінічної лікарні.

Усіх потерпілих від пожежі розміщено в сусідніх житлових корпусах та з ними проводять роботу практичні психологи ДСНС. Роботи по розбору конструкції будівлі продовжуються.

"15 вересня о 23:34 до Служби порятунку "101"  надійшло повідомлення, що в Київському районі міста на території дитячого оздоровчого комплексу "Вікторія" сталось загоряння  двоповерхового дерев'яного корпусу. Підрозділи ГУ ДСНС України в Одеській області були автоматично спрямовані по підвищеному номеру виклику пожежа "РАНГ-2" і через 5 хвилин до місця події прибули перші пожежно-рятувальні відділення", - розповіли у ДСНС.

Згідно з інформацією від рятувальників, полум'ям охоплена дерев'яна будівля комплексу по усій площі. Вогонь швидко розповсюджувався поривами вітру по легкозаймистим дерев'яним конструкціям та створював загрозу загоряння сусідніх житлових корпусів.

"Евакуація дітей була проведена адміністрацією закладу до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів. Рятувальниками було негайно організовано гасіння пожежі, захист від загоряння трьох сусідніх дерев'яних будівель та пошук можливих постраждалих", - додали в ДСНС.

Своєю чергою, о 01:10 пожежа була локалізована та о 01:54 ліквідована на площі 560 кв. м., не допущено перенесення відкритого вогню на сусідні житлові корпуси. До ліквідації надзвичайної події залучено 9 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 40 чоловік особового складу.

Нагадаємо, в ніч на 16 вересня в Одесі загорівся муніципальний дитячий оздоровчо-спортивний табір "Вікторія". На момент загоряння в таборі перебувало 150 дітей. У корпусі, який загорівся, було 42 дитини. За інформацією журналістів, з вікон палаючого будинку вистрибнули троє дітей. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація