Подвійне життя. Український полковник у розпал війни з Росією їздив до Криму та будував свій бізнес

Подвійне життя. Український полковник у розпал війни з Росією їздив до Криму та будував свій бізнес

Фото: ТСН.ua

У колишнього українського полковника, який зовсім нещодавно залишив свою посаду, знайшли бізнес в окупованому Криму, а у дружини і сина – паспорт РФ.

Військовий комісар Миколаївської області, полковник Олександр Іванов, незважаючи на довгу службу в Україні і вищу форму допуску до державної таємниці, безперешкодно відвідував окупований Росією Крим.

Всього кілька тижнів тому, український полковник покинув свій пост за власним бажанням. Це сталося після того, як в Мережу потрапили фото російського паспорту його дружини Світлани Іванової (Шкурко).

ТСН.uа за сприяння офіцерів Департаменту контррозвідки СБУ розслідував проникнення "агентури Кремля" у структури Міністерства оборони України.

У 2012 році до Миколаєва з Алушти прибув обласний військовий комісар Іванов Олександр Сергійович. Через сім років, незважаючи на військову агресію РФ і анексію Криму, полковник продовжував регулярно відвідувати півострів – з 2014 по 2016 рр. він шість разів виїжджав до Криму і поїздки тривали від двох тижнів до місяця.

Паспорт Олександра Іванова / Фото: ТСН.ua

Варто відзначити, що Іванов не звичайний військовий, у нього була вища форма допуску до державної таємниці, а також доступ до інформації у сфері оборони.

В 2015 році, у розпал російської агресії, його дружина – Іванова Світлана Миколаївна (1970 р.) стала громадянкою Російської Федерації та отримала паспорт виданий на її ім'я "відділом УФМС Росії по Республіці Крим м. Феодосія".

Іванова Світлана / Фото: ТСН.ua

У тому ж 2015 році дружина українського офіцера і, як пізніше з'ясувалося, за сумісництвом старший солдат Збройних Сил Російської Федерації Світлана Іванова, вийшла на пенсію за вислугу 20 років відповідно до законодавства РФ. Про це свідчить пенсійне посвідчення Міноборони РФ, яке було видано "Військовим комісаріатом Республіки Крим" на її ім'я.

Сімейні військові традиції підтримує і 19-річний син обласного екс-воєнкома Владислав, який навчається у Московському державному технічному університеті імені Баумана, на 1 курсі факультету інженерного бізнесу і менеджменту в групі ІБМ 1-11.

Родина (дружина і двоє синів) Олександра Іванова / Фото: ТСН.ua

Ще в 2014 році, коли Владислав закінчив школу у Миколаєві, він одним з перших поїхав отримувати російське громадянство. У той час, його батько – полковник Іванов – продовжував комплектувати українські війська в самий розпал збройного конфлікту на Сході України. А вже 1 серпня 2014 року, його старший син отримав паспорт громадянина РФ, виданий на його ім'я "відділом УФМС Росії по Республіці Крим у Ленінському районі".

Іванов Владислав / Фото: ТСН.ua

Через деякий час, український воєнком Іванов, поставив сина на військовий облік. Він не забув і про його подвійне громадянство – Владислав Іванов був зареєстрований як у Центральному РВК міста Миколаїв, так і став на облік в окупованому Криму. У цьому військкому допоміг "заступник військового комісара Військового комісаріату АР Крим" Володимир Грицаюк.

У деклараціях у колишнього Миколаївського воєнкома зазначено, що він володіє гаражем (площею 37 кв. м.) в Криму за адресою м. Алушта, вулиця Володимира Хромих, буд. 25-Д. Але, це зовсім не гараж, а повноцінний триповерховий готель. Зараз там триває капітальний ремонт. Окупація українського півострова, не вплинула на екс-полковника Іванова, оскільки перший поверх, зі слів місцевих жителів, він вибудував ще в 2014 році. Зараз будівництво триває, а готель виріс ще на два поверхи.

"Гараж" він же готель в окупованому Криму / Фото: ТСН.ua

Тим часом, поки колишній полковник Іванов займався обороноздатністю України в Миколаєві, його найближчі родичі (матір та брат) активно працювали в Криму на посадах в окупаційних органах Російської Федерації.

Брат Іванова по матері – Микола Зобков (1983 р.) – начальник одного з управлінь в "Міністерстві екології та природних ресурсів Республіки Крим". Після анексії півострова в 2014 році він балотувався на виборах у так звану "Державну Раду Республіки Крим" від партії Ліберально-демократичної партії Росії.

Брат Іванова – Микола Зобков / Фото: ТСН.ua

За свої "заслуги" перед Кримом і РФ він потрапив до списку "Миротворця" як поплічник окупантів в АРК.

Своєю чергою, мати військкома Іванова – Ольга Колесникова, (1955 р. н.), пенсіонер МВС України і зараз працює начальником відділу "муніципального контролю" м. Феодосії. Інформація про Колесникову також розміщена на сторінці "Миротворця".

Мати воєнкома Іванова – Ольга Колеснікова / Фото: ТСН.ua

Колишній український полковник своєю діяльністю славиться і в Криму. На місцевому порталі новин Алушти про Олександра Іванова пишуть як "колишнього военкома, який набирає укрів воювати з Новоросією".

"Це колишній військком? Бачила по ТБ його, здається, в Миколаївській області збирає людей в АТО. До речі, а чому таким дозволено приїжджати? Невже не можна скласти список, що забороняє таким особам сюди навідуватися. Звичайні люди – це одне, а ось такі, вже це інше", – пише на сайті місцева мешканка Алушти.

Заява Олександра Іванова / Фото: ТСН.ua

Вже протягом трьох років Іванов живе на дві країни, влаштовує родичів на посадах в Криму і будує в Алушті готель, катаючись при цьому на службовому автомобілі Toyota Camry, який був покликаний з мобілізації для "потреб української армії".

Службовий автомобіль Toyota Camry / Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація