"Погіршення стану і підвищений тиск". Філарет не прийшов на інтронізацію митрополита Епіфанія

"Погіршення стану і підвищений тиск". Філарет не прийшов на інтронізацію митрополита Епіфанія

Фото: УНІАН

У неділю відбувається Божественна літургія з нагоди інтронізації митрополита Епіфанія.

Почесний патріарх Філарет не зміг відвідати церемонію інтронізації предстоятеля Православної церкви України митрополита Епіфанія через погіршення стану здоров'я. Лікарі не дозволили йому залишати лікарню.

Про це повідомили під час літургії у Соборі Святої Київської у неділю, 3 лютого.

"На жаль, лікарі категорично заборонили йому [Філарету] у зв'язку з погіршенням стану здоров'я, з підвищенням тиску перебувати поза лікарнею. Він зараз перебуває під постійним наглядом, але він надіслав своє письмове привітання, яке наприкінці богослужіння також буде зачитано", - розповіли у трансляції.

Зазначимо, крім того, що у неділю відбувається інтронізація митрополита Епіфанія, він також святкує день народження. Епіфанію виповнюється 40 років.

Як повідомлялося, 5 січня Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос, яким надав незалежний статус Православній церкві України, про створення якої було оголошено на Об'єднавчому соборі 15 грудня 2018 року. За словами Варфоломія, Константинопольський патріархат надаючи автокефалію, прийняв до себе мільйони вірних України як справжня церква-матір, на відміну від їхньої "мачухи". 6 січня відбулася історична подія - предстоятелю Православної церкви України митрополиту Епіфанію у Стамбулі вручили Томос.

Мін’юст офіційно зареєстрував ПЦУ

Мін’юст офіційно зареєстрував ПЦУ

До цього, 15 грудня був проведений Об'єднавчий собор. На ньому були присутні зокрема представники Вселенського патріархату, глави УПЦ Київського патріархату та УАПЦ, а також митрополити УПЦ Московського патріархату Симеон і Олександр. Під час собору після голосування Епіфаній став митрополитом Київським і всієї України. Своєю чергою, митрополит УПЦ МП Онуфрій втратив свій статус. Сама ж УПЦ МП за рішенням Верховної Ради мусить бути перейменована в РПЦ в Україні

Після проведення собору в різних регіонах України розпочались переходи парафій із УПЦ МП до ПЦУ. Найбільша кількість переходів у Вінницькій області. Також є перехід парафії у Дніпропетровській області, що є першим фактом на території Лівобережної України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація