Погода на 19 квітня: до України повертається тепло

Погода на 19 квітня: до України повертається тепло

Фото: pixabay.com

Місцями можливий дощ.

У п'ятницю, 19 квітня, у більшості областей потеплішає і припиняться дощі, повідомляє Укргідрометцентр.

На Півночі, у Центрі, на Миколаївщині та Одещині хмарно з проясненнями, місцями невеликий дощ. На решті території мінлива хмарність, а опадів не очікують. Вітер переважно північно-східний, 7-12 м/с.

Вдень в усіх регіонах країни очікують +10 +15. У Карпатах термометри показуватимуть менше - + 3 +8. На Закарпатті температура підніметься до +20.

Вночі у більшості регіонів - +1 +6, крім Півночі та Одеської області, заморозки на поверхні ґрунту 0 +5. На Сході, у Сумській і Запорізькій областях сильні заморозки у повітрі 0 +3.

У Києві 19 квітня хмарно з проясненнями, часом невеликий дощі. Вітер північно-східний, 7-12 м / с. Температура повітря вдень +10 +15. Вночі опуститься до +4 +6.

У суботу по всій території країни не очікують опадів, а у неділю, 21 квітня, на Заході можливі короткочасні дощі. Вдень прогнозують +11 +16. Вночі +1 +6. Місцями заморозки.

До України повернулися заморозки. У зоні ризику вже опинилися сади, адже по всій Україні зацвіли абрикоси і персики. Так, на Одещині квітневі заморозки пошкодили персикові та абрикосові дерева.

Сади в зоні ризику: як похолодання вплине на врожай плодових дерев

Сади в зоні ризику: як похолодання вплине на врожай плодових дерев

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація