Погодні контрасти в Україні: різниця температур у регіонах перевищує 20 градусів

Погодні контрасти в Україні: різниця температур у регіонах перевищує 20 градусів

Фото: УНІАН

Серпнева погода вирізняється мінливістю та крайнощами.

Пекельна спека в низці областей України змінилася раптовим похолоданням і потужними зливами. Якщо на Херсонщині в понеділок синоптики фіксували температуру 37 С, то на Рівненщині аналогічний показник складав лише 14 градусів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Спека, жертвою якої стало двоє людей, різко змінилась ураганами – і вже забрала життя жінки в курортному Лазурному на Херсонщині. Вона намагалася сховатися від дощу біля вантажівки. Поривом вітру авто перекинуло – жінку врятувати не вдалося. У кабіні було двоє хлопчиків, їх шпиталізували з черепно-мозковими травмами.

Раптова негода наробила лиха по всій Україні

Раптова негода наробила лиха по всій Україні

У Залізному Порту негода заскочила відпочивальників просто на пляжі. Град розміром зі сливу пробивав солом'яні парасолі. Сильний вітер не тільки розкидав залишені речі, а й з легкістю підняв і поніс невідомо куди човен. Град і поривчастий вітер, який перекидав намети й лежаки, зафіксували і в Скадовську.

Наробила лиха негода в Миколаєві. Там сильний вітер ламав опори та дерева, які падали та перекривали дороги. На одному з кафе зірвало дах – він приземлився на трьох людей. Усі живі.

Грози знеструмили майже сотню населених пунктів на Миколаївщині, Одещині, Вінничині, Київщині, Кіровоградщині та Львівщині. Частково електрику вдалося відновити.

Неабияким випробуванням минула доба стала для українців із хворобами серця, судин, суглобів. Бо ж тиск, вологість і температура мінялися блискавично. Приміром, на півдні за добу температура знизилася на 15-20 градусів.

Такі контрасти українці відчуватимуть і в найближчі дві доби. У західних, центральних та північних областях уночі температура сягатиме 16 градусів, вдень підніматиметься до 26. А от на півдні та сході невдовзі знову запанує спека – до 35. Вітер угамується, на півночі пройдуть невеликі дощі – і відступлять уже надовго. Натомість повернуться посуха і спека. Стійкі 30 С триматимуться принаймні два тижні.

Кореспондент ТСН Ольга Нескородяна

Повʼязані теми:

Наступна публікація