Похолодання в Карпатах та спека на Півдні. Якою буде погода на курортах України 16 серпня

Похолодання в Карпатах та спека на Півдні. Якою буде погода на курортах України 16 серпня

Фото: pixabay.com

На Заході припиняться дощі.

На Закарпатських курортах 16 серпня варто чекати похолодання, а ось на узбережжі Чорного та Азовського морів синоптики прогнозують спекотну та сонячну погоду.

Про це повідомляють в Укргідрометцентрі.

Прогноз погоди на курортах Чорного та Азовського морів

В Одесі та області 16 серпня без істотних опадів. Вітер північно-західний 5-10 м/с. Температура повітря вночі 15-17°, вдень 26-28°. Вода прогріється до 22 градусів у Чорному морі та до 25 в Азовському. Погода в Затоці, Білгород-Дністорвську та Чорноморську буде переважно сонячна, температура до 20 вдень та до 18 вночі. Як розповів синоптик, в регіоні опадів очікувати не слід. 

У Запорізькій області, зокрема у популярній серед туристів Кирилівці, синоптики прогнозують хмарну погоду з проясненнями, опадів не передбачається. Вітер північно-західний 5-10 м/с, температура повітря вночі 17-19 °, вдень 29°. Температура морської води в Кирилівці становить 23-25 ​​градусів 

На курортах Херсонської області, зокрема погода в Залізному Порту 16 серпня буде теж хмарною. Вночі температура не підніметься вище 19 градусів; вдень повітря прогріється на 29-31 градуси.

Погода на курортах Західної України

16 серпня на Закарпатті та Прикарпатті припиняться дощі, однак температура значно знизиться. Синоптик розповів, що в популярному серед туристів Яремче очікується суха погода з температурою 21-24 градусів  вдень та 10-14 вночі. Погода в Карпатах теж зміниться, припиняться опади, а температура вдень коливатиметься від 20 до 24 градусів.

Погода у Солотвино теж буде мінлива. Синоптики прогнозують можливі дощі. Температура вдень підніметься до 23 градусів, вночі – 11 градусів. В курортному містечку також припиняться сильні пориви вітру, 5-10 м/с північно-західного напрямку.

Нагадаємо, незалежна група з дослідження клімату Berkeley Earth створила довідник з середньомісячними температурами найбільших міст планети, серед яких і Київ. Кліматологи врахували дані від 1900 до 2016 року.

За цими даними, найспекотніший місяць у Києві - липень. Середня температура цього місця становить 20 градусів. Найхолодніший - січень, середньомісячна температура в цей час становить - 5,9.

Негода понищила десятки дахів та автівок на Буковині

Негода понищила десятки дахів та автівок на Буковині

Повʼязані теми:

Наступна публікація