"Покарати кремлівських злочинців". Під посольством РФ в Києві відбувся мітинг

"Покарати кремлівських злочинців". Під посольством РФ в Києві відбувся мітинг

Фото: Укрінформ

Активісти закопали макети МН17 та автобуса з Волновахи.

Під посольством РФ в Києві 11 травня активісти провели акцію з вимогою ухвалення законопроекту № 9438 про внесення змін у Кримінальний кодекс України, аби недопустити амністії кремлівських воєнних злочинців.

Про це повідомляє "Укрінформ".

До відомства прийшли 15 пікетувальників, які вказали свої вимоги на плакатах: "Рада, досить чекати - ухвали закон, покарай злочинців"; "Не закопуй справедливість", "Кожного ката (не) чекає відповідальність", "Їхні злочини мають бути покарані".

Також активісти тримали в руках макети літака з написом “МН-17”, літака “Іл-76”, розстріляного окупантами автобуса у Волновасі як докази кремлівських злочинів на Донбасі та цеглини як символи зруйнованих від обстрілів будинків.

Під час акції активісти поклали ці “докази” у коробку і закидали зверху землею. Таким чином вони закликають владу не дати поховати кремлівські злочини і покарати винних.

Фото: Укрінформ

Зазначимо, положення законопроекту № 9438 спрямовані на забезпечення криміналізації так званих основних злочинів за міжнародним правом (геноцид, агресія, злочини проти людяності та воєнні злочини); забезпечення виконання міжнародних зобов'язань щодо запобігання безкарності зазначених злочинів; вдосконалення правового режиму кримінальної відповідальності за катування у максимальній відповідності з вимогами сучасного міжнародного права.

РНБО відреагувала на нову версію Кремля щодо збиття малазійського "Боїнга"

РНБО відреагувала на нову версію Кремля щодо збиття малазійського "Боїнга"

Повʼязані теми:

Наступна публікація