Поки що до обміну всіх на всіх дуже далеко — Кулеба

Поки що до обміну всіх на всіх дуже далеко — Кулеба

Фото: UA.NEWS

МЗС звернулося до російського колеги Сергія Лаврова із закликом провести активну роботу з метою звільнення українців, яких утримують на території Росії.

Очільник МЗС Дмитро Кулеба розповів, що поки що про реалізацію формули "всіх на всіх" не йдеться. Таку думку він озвучив під час онлайн-брифінгу за підсумками розмови міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки".

”Ми приділили увагу питанню обміну утримуваними особами, привітали обміни, які вже відбулися, але безумовно, ми ще далекі від реалізації формули обміну всіх на всіх, тому потрібно рухатися вперед. Тут Росія і Україна мають продовжувати взаємодіяти”, - заявив Кулеба.

Він сказав, що МЗС звернулося до російського колеги Сергія Лаврова із закликом провести активну роботу з метою звільнення українців, яких утримують на території Росії.

Крім того, він підтвердив, що зі свого боку готовий до взаємодії для того, щоб українці поверталися додому не лише з окупованих частин Донецької та Луганської областей, але також з Російської Федерації та з окупованого Криму.

Раніше повідомлялося, що із гаслом "Давайте поговоримо!" дружини, батьки та діти тих, кого тримають у в'язницях на окупованому Донбасі, прийшли на Банкову. Вимагали зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, щоб з'ясувати, чому їхні родичі не потрапляють до списків на обмін.

Повʼязані теми:

Наступна публікація