"Покривають ментів": адвокатка зґвалтованої у Кагарлику дівчини засудила дії лікарів

"Покривають ментів": адвокатка зґвалтованої у Кагарлику дівчини засудила дії лікарів

Фото: Національна поліція Київської області

Сотник зазначила, що підніматиме питання щодо відповідальності медиків.

Адвокатка постраждалої від дій поліцейських у Кагарлику 26-річної дівчини Олена Сотник розповіла, що лікарі покривають правоохорнців і відмовляли у наданні допомоги її підзахисній, бо не хотіли проблем з поліцією. 

Про це вона 2 липня написала на своїй сторінці у Facebook.

"Зґвалтовану у Кагарлику дівчину відмовились оглядати у двох лікарнях - бо не хотіли проблем із поліцією!! Для мене великим потрясінням стала розповідь Нелі про те, як вона та її мама добивалися медичної допомоги для себе. Після зґвалтування Неля побоялася одразу все розповісти близьким, але все боліло, тому прийшла до мами та все розповіла, мама наполягла на виклику швидкої допомоги. Ввечері мама Нелі зателефонувала на "103" та в НПУ. Треба віддати належне - чоловік-фельдшер, що приїхав на виклик та дізнався, що сталося, одразу порадив заявляти в поліцію. Він же і повіз Нелю у приймальне відділення в Кагарлику та сказав, що потрібен огляд гінеколога. Медсестра, яка має виступати у цій справі свідком зателефонувала спитати, хто черговий з гінекологів. Після розмови, вона повідомила, що гінеколог Марія Миколаївна не оглядатиме Нелю, адже не хоче проблем з поліцією. Так вирішила Марія Миколаївна чи хтось вирішив за неї - сподіваюсь визначить слідство", - написала Олена Сотник.

Жертва зґвалтування поліцейськими в Кагарлику боїться за своє життя

Жертва зґвалтування поліцейськими в Кагарлику боїться за своє життя

Адвокатка також додала, що у Обухівській лікарні сталося теж саме і лише у третій лікарні, в місті Українка, Нелю оглянули та викликали поліцію. Разом із поліцією приїхали представники ДБР. "Зрозумівши, що справи не буде, фельдшер відвіз Нелю в приймальне відділення Обухівської лікарні. В Обухові напевно теж не захотіли мати проблем із поліцією, бо оглянули лише поверхнево і не зателефонували в правоохоронні органи", - додала Сотник.

ПРО ЛІКАРІВ, ЯКІ ПОКРИВАЮТЬ МЕНТІВ - СПРАВА КАГАРЛИК !!Згвалтовану у Кагарлику дівчину відмовились оглядати у двох...

Опубліковано Оленою Сотник Четвер, 2 липня 2020 р.

Нагадаємо:

  • У місті Кагарлик Київської області 25 травня внутрішня безпека Нацполіції затримала двох поліцейських місцевого відділення за підозрою у зґвалтуванні 25-річної дівчини.
  •  У Державному бюро розслідувань розпочали розслідування та оголосили підозру 29-річному оперативнику Сергію Сулимі та 35-річному начальнику сектору кримінальної поліції відділення Миколі Кузіву.
  •  26 травня обом поліцейським обрали запобіжний захід на два місяці у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
  • 22 червня Апеляційний суд м. Києва розглянув апеляційні скарги адвокатів підозрюваних щодо зміни останнім запобіжного заходу і ухвалив рішення залишити колишніх копів під вартою.
  • 25 червня відбулася перша прессконференція щодо резонансної справи: що розповіли адвокати постраждалої та сама потерпіла. 

Після розголосу історії про зґвалтування у Кагарлику до ДБР звернулися ще троє потерпілих

Після розголосу історії про зґвалтування у Кагарлику до ДБР звернулися ще троє потерпілих

Повʼязані теми:

Наступна публікація