Покусані прикордонники розповіли, як боролися з оскаженілою вовчицею

Покусані прикордонники розповіли, як боролися з оскаженілою вовчицею

Тварина напала на людей посеред села.

Прикордонники, які врятували працівника лісової охорони від оскаженілої вовчиці, розповіли про боротьбу з диким звіром. Усі троє потерпілих від нападу хижака нині лікуються в одній палаті, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Ярослав Байдак каже, що тварина раптово напала на нього на центральній вулиці села. "Я йшов по асфальту, по дорозі, под ліхтарями. Я навіть не зрозумів, звідки вона з'явилася – напала та почала дерти. Ми з нею почали брикатися, але вона мені руки добряче подерла. Бачу, що сам не впораюся – почав кричати", - розповів чоловік, на тілі якого медики нарахували 15 рваних ран.

На Чернігівщині двоє прикордонників врятували лісника від скаженого хижака

На Чернігівщині двоє прикордонників врятували лісника від скаженого хижака

На допомогу прибігли прикордонники. "Що під руку попалося – кийок гумовий. Намагався вдарити – вона Ярослава припинила дерти, на мене перемкнулася. Хапає мене за лікоть, я кладу її набік, тут Коля підлітає – її тримати", - розповів дільничний інспектор прикордонної служби Володимир Щербина. Навіть утрьох чоловіки не змогли б відбитися від нападу, якби під рукою не опинився ніж. "Ні, одному там без шансів! Пощастило, що багато людей", - визнає прикордонник.

Тіло вовчиці повезли в Чернігів, бо запідозрили сказ – лабораторно цей діагноз підтвердили. Тож епідеміологи вже розчистили місце боротьби і спалили залишки крові вовчиці, щоби хвороба не поширювалася далі. Свійських тварин у селі тепер профілактично вакцинуватимуть. Щеплені будуть і постраждалі чоловіки, на яких чекає тривале лікування.

Село Задеріївка оточене лісами. Жителі часто бачать вовчі сліди, але знають, що здоровий хижак дарма людям на очі попадатися не буде. Поява звіра в селі шокувала місцевих. "Центральна! Це центральна наша вулиця!", - дивується сільський голова Людмила Сусло. "200 метрів звідси мисливське господарство "Орлан", 400 метрів мисливське господарство "Бізон". 2 кілометри — Білорусь. Це дикий звір, міг прийти звідкіля завгодно", - каже керівник одного з мисливських господарств Юрій Булаш. Тим часом керівництво прикордонного загону обіцяє відзначити своїх дільничних за врятоване життя. Самі ж чоловіки кажуть, що страшно стало потім, коли усвідомили небезпеку, а в момент порятунку думали тільки про одне – як допомогти постраждалому.

Кореспондент ТСН Алла Скорик

Повʼязані теми:

Наступна публікація