Поламані кістки і відрубані пеніси: українські чоловіки теж стають жертвами сімейного насильства з боку жінок

Поламані кістки і відрубані пеніси: українські чоловіки теж стають жертвами сімейного насильства з боку жінок

Фото: flickr.com

Таких випадків у країні протягом року можне набратися кілька десятків тисяч.

Чоловіки в Україні також потерпають від домашнього насилля, тож жінки мають відповідати за це перед законом. Однак на практиці поліція завжди стає на бік жінки, нарікають такі жертви жорстокості в родині, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Олександр скаржиться на жінку-паталогоанатома, котра знає будову тіла людини. "Взяла пальці, провела силовий прийом – зломала кістку на руці", - розповів він. Чоловік обурений тим, що дружина його використала для ремонту будинку, виплати кредиту за машину, а потім подала на розлучення. Спершу були приниження та моральні знущання зі звинуваченнями в статевій неспроможності, потім почалися відверті побиття. Чоловік каже, що з великим задоволенням розірвав би всіляке спілкування, якби не донька – жінка через суд намагається заборони бачитися їй із татом. Жертвою насильства називає себе – мовляв, чоловік зламав собі пальця, коли бив її головою об машину.

Чоловіки заявили ТСН про свої страждання через слабку стать після сюжету про насилля над жінкою

Чоловіки заявили ТСН про свої страждання через слабку стать після сюжету про насилля над жінкою

Схожа ситуація в Сергія. За рішенням суду, він має право бачити доньку раз на тиждень – в неділю. Але кожен його візит закінчується кровопролиттям, бо руки на нього піднімає вся родина – колишні тесть, дружина та найагресивніша теща. "Приходжу до дитини, мене очікують дві людини, озброєні монтіровкою і болгаркою. Тягнуть за руки, б’ють по руках, спині і таке інше. Колишня дружина, теща", - каже він. Поліція, за словами чоловіка, діє вибірково: коли її викликає він – спостерігає, коли дружина – на нього вдягають кайданки. Після року невдалих спроб побачити дитину і побоїв Сергій вирішив озброїтися. З метою самозахисту прийшов з пневматичною гвинтівкою та під час чергової бійки поцілив у руку співмешканця колишньої дружини. Тепер його за це судять, а у дружини є новий привід не давати дитину. "Він планує сісти в тюрму, він намагався вбити людину. Це все, що я вам можу сказати", - коментує ситуацію жінка.

Схожих справ удосталь – жінки душать чоловіків дротами, відрізають статеві органи через ревнощі та вигадують інші жахливі покарання. Адвокат, який спеціалізується на насиллі проти чоловіків, каже, що винуватиці найчастіше залишаються непокарані через стереотипи про те, що чоловіча стать сильна, а жіноча слабка. "Навіть якщо відносно чоловіка буде задіяна сила з боку жінки і він відповість – це буде кваліфікуватися, як чоловіче насилля", - констатує він. А навіть важкі вогнепальні чи ножові поранення, завдані чоловікам жінками, в Україні зазвичай кваліфікуються лише як хуліганство.

Загальної статистики щодо постраждалих чоловіків по Україні не існує. Ті й не поспішають звертатися до правоохоронців, бо це неначе сором для чоловіка, котрий він воліє тримати в таємниці. Але вже наступного дня після ухвалення закону про домашнє насилля і введення за нього кримінальної відповідальності почали надходити скарги від тих, хто терпів, але не міг підняти руку на жінку у відповідь. Поліцейські припускають, що таких заяв може надходити близько тисячі в кожній області країни за рік.

Кореспондент ТСН Наталія Гончарова

Повʼязані теми:

Наступна публікація