Поліцейські в Дніпрі застосували силу надміру й діяли з порушенням закону – Геращенко

Поліцейські в Дніпрі застосували силу надміру й діяли з порушенням закону – Геращенко

Сутичка під час "Маршу Перемоги" в Дніпрі / Фото: УНІАН

Правоохоронці діяли в інтересах однієї зі сторін.

Учора, 9 травня, в Дніпрі сталася бійка між "тітушками" та ветеранами АТО біля монументу Слави. Поліцейські ж були прихильними лише до однієї зі сторін конфлікту, "діяли з порушеннями закону "Про поліцію", застосовуючи силу надміру і там, де це не було необхідно для охорони громадського порядку".

Про це на своїй сторінці у Facebook зазначив нардеп і радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Замість того, щоб стати між двома сторонами, які ворогують, співробітники поліції (чому, причина буде з'ясована) діяли в інтересах однієї зі сторін. При цьому, співробітники поліції не реагували на порушення громадського порядку з боку осіб спортивної статури, напнувши на себе помаранчеві квадрати як знаки розпізнавання членів зграї", - зазначив Геращенко.

Правоохоронні органи проведуть службове розслідування щодо перевищення співробітниками поліції своїх повноважень. Винних звільнять із посад та притягнуть до відповідальності відповідно до законодавства, запевнив Геращенко.

"Усі вчорашні події детально задокументовані десятками відеокамер і всі факти побиття і бездіяльності з боку окремих співробітників поліції отримають свою персональну юридичну оцінку. Те ж стосується і всіх тих, хто напнувши на себе помаранчеві квадрати, присвоїв собі право застосувати силу. Ваші особистості будуть встановлені і всі, хто порушив закон, відповідатимуть. Упевнений, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова Національної поліції Сергій Князєв і генеральний прокурор Юрій Луценко ухвалять правильні рішення для відновлення законності та порядку в Дніпрі", - наголосив Геращенко.

Тим часом генпрокурор Юрій Луценко відзвітував про затриманих "тітушок" у Дніпрі, а мер цього міста Борис Філатов - спростовує.

Сьогодні, 10 травня, ввечері дніпровські активісти збираються провести акцію протесту із вимогою відставки керівництва обласної поліції.

Дії поліції у Дніпрі 9 травня стануть предметом службового розслідування

Дії поліції у Дніпрі 9 травня стануть предметом службового розслідування

Повʼязані теми:

Наступна публікація