Поліцейських з Кіровоградщини звинуватили у жорстокому катуванні затриманого

Поліцейських з Кіровоградщини звинуватили у жорстокому катуванні затриманого

Фото: Getty Images

Справу взялася перевіряти прокуратура.

На тортури в Бобринецькому райвідділку поліції поскаржився 22-річний хлопець з Кіровоградщини. Він твердить, що правоохоронці вимагали від нього взяти провину за крадіжки в селі, тому били кийком і погрожували катувати струмом, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Руслан Снхчян другий тиждень на лікарняному. Попри те, що синці вже майже зійшли, йому ще важко ходити. Він переконує, що все це наслідки перебування у райвідділку поліції. "Дубинкою по руках, спині, ногах. Долонею по обличчю вдарив. Потім сказав: у тебе є дві хвилини, я зараз беру струм", - розповів потерпілий. Додому від правоохоронців він повернувся без гаманця і документів – на позичені гроші здолав 30 км від райцентру. "Він стояти не міг", - з жахом пригадує мати побитого Офєлія Снхчян. Саме рідні відвезли Руслана у лікарню і звернулися у прокуратуру.

Хлопець з Кіровоградщини скаржиться на тортури в Бобринецькому райвідділку поліції

Хлопець з Кіровоградщини скаржиться на тортури в Бобринецькому райвідділку поліції

У Благодатному, рідному селі молодика, останніми місяцями неспокійно, і місцеві кажуть, що туди повадилися невідомі злодії: крадуть машини, скутери та залазять у хати. Винуватці досі не відомі, хоч правоохоронці взялися відпрацьовувати цілий район. Однак селяни роботою поліцейських не задоволені. "Просто так приїздити і забирати людей, щоб вибивати свідчення – я не вважаю це правильним. Так не повинно бути, хоча в нашій країні це не дивина", - каже житель Благодатного Сергій Музичук.

У райвідділку від коментарів щодо ситуації відмовляються. Натомість у прокуратурі повідомили, що справа вже на їхньому контролі. "Перевищення влади чи службових повноважень за заявою особи. В заяві йдеться про протиправні дії поліцейського. Всі ці питання перевіряються, заявника вже допитано і призначено судово-медичну експертизу", - розповіла речник обласної прокуратури Оксана Звенигородська.

Кореспондент ТСН Олена Шворак

Повʼязані теми:

Наступна публікація