Поліція Харкова розповіла, як реагуватиме на війну за стіну з графіті "українського Бенксі"

Поліція Харкова розповіла, як реагуватиме на війну за стіну з графіті "українського Бенксі"

Фото: Instagram.com/wall_of_srach.kharkiv

У поліції не бачать необхідності в охороні стіни.

Правоохоронці Харкова не посилювали охорону біля будинку, де між мешканцями та художником триває війна за право визначати, що має бути зображено на фасаді будівлі.

Про це ТСН.ua повідомили у відділі комунікації поліції Харківської області.

"Ні, ми не охороняємо стіну будівлі за адресою Гололя, 2а. Ми знаємо про суперечку, що триває, однак і у подальшому не плануємо направляти туди правоохоронців, якщо на те не буде нагальної потреби", — повідомили у поліції.

Нагадаємо, 2016 року вуличний художник Гамлет Зіньковський, якого називають "українським Бенксі", намалював графіті на стіні будинку по вулиці Гоголя, 2а.

На малюнку було зображено чоловіка на долоні, а поряд напис - "Здається, я знайшов себе. Не загубити б його...".

У вересні цього року невідомі зафарбували графіті сірою фарбою. Сам художник підозрює, що це могли зробити мешканці з будинку навпроти, які декілька разів висловлювали своє незадоволення малюнком.

У відповідь на стіні з'явився напис: "Х*й. Так краще"?. Цей напис теж зафарбували. Потім з'явився новий: "Який Харків, такий і Бенксі". І його зафарбували. Тепер стіну щоразу "прикрашають" новими нецензурними написами, малюнками пенісів та іншого, але щоразу усе це зафарбовують. Судячи з усього, до протистояння підключилися й інші вуличні художники.

Така "культурна битва" триває вже кілька днів, і їй навіть присвятили сторінку в Instagram, де можна спостерігати за баталіями.

Нагадаємо, у Києві в ніч проти 27 липня з’явилося графіті, підписане таємничим вуличним художником Бенксі. На графіті зображений орел з двома головами, кожна з яких нагадує пістолет з бензинової автозаправки. Пізніше стало відомо, що підроблене графіті Бенксі у Києві на Подолі намалювала команда студії дизайну "Yabloko ideas studio"

Повʼязані теми:

Наступна публікація