Поліція кваліфікувала бійку з фанатами у Дніпрі як насильство над правоохоронцями

Поліція кваліфікувала бійку з фанатами у Дніпрі як насильство над правоохоронцями

Поки поліцейські вивчають відео бійки, щоб потім таки покарати винних

Насильство над правоохоронцями - так кваліфікувала поліція масову бійку фанатів перед фіналом кубку України в Дніпрі. Розслідування триває, але ще жодному з вболівальників не оголосили про підозру, йдеться в ТСН.12.00.

Напередодні внаслідок масових сутичок поліція затримала кілька десятків фанів. У бійці травми отримали і поліцейські і вболівальники. Усе почалося із незадоволення фанатів, вони виступили проти вимоги проходити на стадіон за посвідченням особи. Вболівальники влаштували протестний хід, а потім атакували поліцейських. Щонайменше четверо копів дістали травми, але медики вже відпустили усіх лікуватися вдома.

Каміння, пляшки та піротехніка – фанати цілять у бік поліцейських на підході до стадіону. У патрульне авто летить сміттєвий контейнер. Кийки та сльозогінний газ не одразу вгамовують фанатів.

Щонайменше троє поліцейських травмовано. Вболівальникам також дісталося.

Бійку фанатів перед фіналом Кубка України поліція кваліфікувала як насильство над правоохоронцями

Бійку фанатів перед фіналом Кубка України поліція кваліфікувала як насильство над правоохоронцями

Усе починалося із маршу протесту. Вболівальники «Динамо», «Шахтаря» та «Дніпра» вирушили середмістям. Із банером та піротехнікою вони пішли до стадіону. Ще на початку ходу один з фанатів кинув петарду поліцейському за бронежилет. У правоохоронця опіки шиї та передпліччя.

Загалом за хуліганство перед матчем затримали двадцять сім вболівальників. Їхні друзі на гру не йдуть. Натомість вирушають визволяти їх з поліції.

Біля міського управління стояли поліцейські зі щитами. Навпроти – кілька сотень вболівальників. Усі затриманих врешті відпускають. Це жителі Києва, Дніпра та Житомира.

«Ми їх усіх ідентифікували. Далі вже йде розслідування щодо причетності - чи він стояв і активно підтримував, чи він активно порушував закон», - каже заступник начальника ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області Володимир Богоніс.

Поки поліцейські вивчають відео бійки, щоб потім таки покарати винних, фанати повертаються на стадіон. А вже після гри розходяться врешті без заворушень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація