Поліція назвала причину потужного вибуху в багатоповерхівці в Сумах

Підпал влаштував пенсіонер, який перебуває на постійному обліку в психіатра.

Поліція встановила, що вибух в багатоповерхівці в Сумах влаштував пенсіонер, який навмисне відкрив вентилі газової плити і запалив сигарету.

Про це повідомляє прес-служба управління Національної поліції у Сумській області.

"Один з жителів будинку, власник квартири на сьомому поверсі, 59-річний чоловік, знаходиться на постійному обліку у психіатра з відповідним діагнозом, після сімейної сварки умисно відкрив на кухні вентилі газової плити, напустив у приміщення газу і підпалив цигарку", - повідомили в поліції.

В результаті вибуху загинула його сусідка, яка мешкала поверхом нижче, 64-річна пенсіонерка.

Окрім того, до Сумської обласної клінічної лікарні доправлена родина, яка проживала у сусідній квартирі: 59-річна власниця житла, її 31-річна дочка та двоє малолітніх онуків, хлопчики 9 та 7 років. Медики надали їм всю необхідну допомогу.

Сам чоловік отримав тілесні ушкодження та госпіталізований до реанімаційного відділення Сумської обласної клінічної лікарні з травмами голови та термічними опіками обличчя, голови, грудної клітки, рук, ніг загальною площею близько 20% поверхні тіла, 1-2 ступеня.

"З місця події евакуйовані 64 жителі будинку, розселенням людей займається міська влада. Наші працівники забезпечують охорону громадського порядку та охорона пошкодженого будинку, аби не допустити в будівлю сторонніх осіб та попередити можливе мародерство. Наразі за фактом вибуху слідчі відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.194 КК України (умисне знищення чи пошкодження майна), проводяться першочергові слідчі дії, опитуються свідки та потерпілі", - коментує ситуацію начальник ГУНП Сумської області Микола Лушпієнко

Нагадаємо, що у вівторок, 3 січня, о 20:41 у Сумах у квартирі на 7 поверсі 10-поверхового житлового будинку стався вибух побутового газу. Загалом у будинку пошкоджень різного характеру зазнали п'ять квартир.

Повʼязані теми:

Наступна публікація