Поліція назвала версії мотивів харківського стрільця, який убив поліцейського та поранив охоронця

Поліція назвала версії мотивів харківського стрільця, який убив поліцейського та поранив охоронця

Поліція назвала версії мотивів харківського стрільця, який убив поліцейського та поранив охоронця

Фото: facebook.com/police.kharkov

Особу вбивці, якого й самого застрелили правоохоронці, не встановили.

Стрілянина у Харкові. Хто вночі стріляв біля міськради, вбив патрульного та поранив охоронця - досі не встановили. Єдине, що відомо: нападник був дуже п'яний. Гучну стрілянину чоловік улаштував пізно вночі. Перед цим ще й обстріляв автомобіль, що їхав повз.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

Стрілянину зафільмували свідки. Гучні постріли лунають у самому центрі міста просто біля будівлі мерії.

Стрілянина сталась близько о пів на першу ночі - озброєний чоловік намагався прорватися до міської ради, відкрив біля входу вогонь, здійснив з десяток пострілів, поранив охоронця. Коли на місце прибули патрульні - почав стріляти по них. Влучив в одного з поліцейських - і це поранення виявилось смертельним.

29-річного патрульного Дмитра Кірієнка врятувати не змогли - він помер у лікарні. У нього залишилися дружина та маленька донечка. За життя пораненого охоронця борються лікарі. 48-річний чоловік у вкрай тяжкому стані.

"Стан його тяжкий, близький до критичного, він на штучній вентиляції легень. Пошкодження внутрішніх органів серйозне, тобто сила снаряда була достатньою, щоб пробити наскрізь людину", - розповів заступник головного лікаря лікарні швидкої допомоги м.Харків Андрій Козаченко.

У Харкові п'яний чоловік відкрив вогонь по міськраді, поранив охоронця та убив патрульного

У Харкові п'яний чоловік відкрив вогонь по міськраді, поранив охоронця та убив патрульного

Жертв стрілянини могло бути більше, стверджують у поліції. Перш ніж почати смалити по дверях міськради, нападник обстріляв легковик, у якому їхала родина з маленькою дитиною. Ці постріли охоронці міськради сприйняли за вибухи петард - саме тому і відчинили двері:

"Один з охоронців відкрив двері, вийшов, ймовірно, з метою припинити ці вибухи, і отримав дві кулі. Далі охорона не змогла протидіяти цьому стрільцю, бо згідно з українським законодавством, права на носіння зброї у них немає. І чого гріха таїти - вони втекли", - розповів начальник департаменту зв'язків з громадськістю Харківської міської ради Юрій Сидоренко.

Стрілець кинувся за ними. Поблукавши другим поверхом, спустився на перший. Це видно на відео з камер спостереження у вестибюлі мерії. Нападник робить кілька пострілів у двері, за якими на нього вже чекає поліція. А потім переступає тіло охоронця і виходить на вулицю, де знову відкриває вогонь.

Під час стрілянини нападник загинув - його ім'я поліція не встановила й досі. Жодної вимоги чоловік не висував - просто тиснув на гачок.

"Було вилучено два пістолети. Це були світошумові пістолети, які були перероблені під бойові. Гільзи, які знайдені на місці події, також були перероблені кустарним шляхом", - розповів начальник ГУНП в Харківській області Олег Бех.

Експертиза встановила: нападник був добряче п'яним, уміст алкоголю в крові перевищував норму вдесятеро. Нині поліція намагається встановити мотиви його вчинку, розглядає кілька версій.

"Вбивство вчинено з хуліганські спонукань, з невідомих причин, на підставі якихось особистої неприязні до міськради або керівництва, або до охоронної структури, яка здійснювала охорону адмінбудівлі", - говорить начальник слідчого відділу ГУНП в Харківській області Сергій Чиж.

Правоохоронці посекундно вивчають відео стрілянини та просять відгукнутися тих, хто може впізнати стрільця.

Мар'я Уманська

Повʼязані теми:

Наступна публікація