Поліція не поспішає з висновком про самогубство ветерана і волонтера АТО в Житомирі

Поліція не поспішає з висновком про самогубство ветерана і волонтера АТО в Житомирі

Правоохоронці хочуть ретельно перевірити всі обставини, бо в рідних і друзів чимало підозр.

У Житомирі від вогнепального поранення загинув колишній розвідник 95-ї бригади, відомий волонтер і приватний підприємець Олег Котенко. Поряд із загиблим на сходовому майданчику під'їзду лежав його мисливський карабін, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Постріл пролунав в обідню пору. На гучний звук з квартир вибігли сусіди – між другим та третім поверхами побачили закривавлене тіло чоловіка. Пані Любов переповідає, що мила посуд, коли почула сильний різкий звук – подумала, що діти підірвали в під’їзді петарду, вибігла на східці і побачила труп. "Я одразу швидку викликала. Я взагалі не знала, хто це, потім уже дізналася", - каже вона.

Ексрозвідника та відомого волонтера Олега Котенка знайшли застреленим у Житомирі

Ексрозвідника та відомого волонтера Олега Котенка знайшли застреленим у Житомирі

Швидка зарадити чоловікові вже нічим не могла – він помер від поранення. Поруч лежав мисливський карабін. За попередніми даними слідства, чоловік учинив самогубство, вистреливши собі в голову. "Обставини вказують на самогубство, але триває перевірка усіх обставин, збираються свідчення, триває судово-медична експертиза", - пояснила керівниця відділу зв’язків із громадськістю ГУ НП у Житомирській області Алла Ващенко.

Загиблий – це 46-річний Олег Котенко, розвідник 95-ї бригади, котрий пройшов усі гарячі точки Донбасу. "Навіть не знаю, що говорити, для мене це шок. Він нашу команду витягав з-під обстрілу під Горлівкою. Мене витягав, коли я потрапив у ДТП під Слов’янськом", - каже волонтер Олександр Таргонський.

Після демобілізації  Котенко їздив на фронт, як волонтер. Мав своє будівельне підприємство, яке було досить успішним. Побратими кажуть, що Олег був життєрадісним, дуже любив свою сім’ю – дружину та двох доньок. І не вірять, що він міг залишити їх, учинивши самовбивство. "Можливо, наш побратим перейшов комусь дорогу якимись  правильними діями або вчинками", - припускає учасник АТО Олесксандр Шевцов.

Рідні Котенка просять, щоби їх поки що не турбували – лише кажуть, що нічого лиховісного не помічали. Прощання з розвідником і волонтером відбудеться в неділю. Поховають бійця на військовому кладовищі в Житомирі, віддавши йому належну шану.

Кореспондентка ТСН Олена Кузнєцова

Повʼязані теми:

Наступна публікація