Поліція перекваліфікувала справу про смерть бізнесмена в маєтку Кожари на умисне вбивство

Поліція перекваліфікувала справу про смерть бізнесмена в маєтку Кожари на умисне вбивство

Правоохоронці оперують доказами, однак не розголошують їх.

Національна поліція за погодженням із прокуратурою перекваліфікувала розпочате кримінальне провадження за фактом загибелі чоловіка в селі Чайки Києва-Святошинського району. Напередодні там у маєтку міністра закордонних справ в уряді Миколи Азарова Леоніда Кожари знайшли тіло бізнесмена Сергія Старицького, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Колишній голова правління телеканалу "Інтер" завітав до Кожари увечері, в будинку також була присутня жінка – дружина господаря. Правоохоронці встановили, що всі троє вживали алкогольні напої, а згодом нібито розійшлися по різних кімнатах, після чого з кімнати Старицького пролунав звук пострілу. Гість загинув миттєво від вогнепального поранення голови.

У маєтку ексглави МЗС Леоніда Кожари знайшли тіло застреленого чоловіка

У маєтку ексглави МЗС Леоніда Кожари знайшли тіло застреленого чоловіка

Правоохоронці провели допити свідків і призначили судово-медичну, комплексну молекулярно-генетичну, дактилоскопичну, балістичну та хімічну експертизи. Перша кваліфікація справи, як самогубство, про що говорила дружина Кожари, нині поставлена під сумнів.

"На цей час правоохоронці отримали дані, які дають підстави припускати, що чоловік міг не сам покінчити із життям. А відтак за погодженням із прокуратурою кримінальне провадження перекваліфіковано із самогубства на умисне вбивство – ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України", - офіційно повідомили з поліції Київської області.

Раніше про те, що справу не слід кваліфікувати, як суїцид, заявив друг загиблого Володимир Костерин. За його словами, є інформація, що постріл було здійснено з відстані 3-5 метрів. На місці трагедії знайшли пістолет марки Jericho 941 PSL, набої та гільзу. Зброя зареєстрована на власника будинку – колишнього міністра Кожару.

Повʼязані теми:

Наступна публікація