Поліція розглядає напад на Шабуніна як "дрібне хуліганство"

Поліція розглядає напад на Шабуніна як "дрібне хуліганство"

Фото: Reuters

Кримінальне провадження за фактом не реєструвалося.

Поліція Києва доправила до відділку двох осіб, які закидали тортами та облили зеленкою голову правління "Центру протидії корупції" Віталія Шабуніна.

Про це ТСН.ua повідомили у відділі комунікації поліції Києва.

"Двох осіб, які перебували біля будівлі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, доправили до відділку поліції. Їх особи встановлено", — повідомили у поліції.

Правоохоронці зазначили, що на них склали два адмінпротоколи за статтею 173 Кодексу про адмінправопорушення "Дрібне хуліганство" (карається штрафом, виправними роботами або арештом на строк до п'ятнадцяти діб).

Кримінальне провадження за фактом не реєструвалося.

Поліція з’ясовує всі обставини події.

Пізніше на Facebook-сторінці "Центру протидії корупції" з’явився пост із закликом допомогти ідентифікувати осіб, які напали на Шабуніна. Зазначимо, що активісти організації опублікували фото семи людей, у той час як в поліції повідомили про двох підозрюваних.

Друзі, допоможіть ідентифікувати тітушок, які напали на Віталія Шабуніна сьогодні під САП. Поширте, будь ласка. Детальніше про те, що сталось: http://bit.ly/2Juu3uD

Опубліковано Центр Протидії Корупції Вівторок, 17 липня 2018 р.

Нагадаємо, у Києві біля будівлі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури невідомі закидали тортами голову правління "Центру протидії корупції" Віталія Шабуніна та облили його зеленкою. Згодом потерпілого відвезли до лікарні, де йому діагностували хімічний опік очей.

Організація Transparency International Україна закликала поліцію та прокуратуру розслідувати напад на Шабуніна та покарати зловмисників. 

Раніше Філімоненко та Шабунін судилися через сутичку біля столичного військкомату. Керівнику Центру протидії корупції вручили повістку троє військових у супроводі молодиків з камерою. Водночас Шабунін запевнив, що є непридатним до служби за станом здоров'я, а виклик до військкомату організував один із чиновників. Після цього антикорупціонер прийшов до Дніпровського військкомату у Києві, щоб з'ясувати, чому він отримав повістку. Біля будівлі у нього виникла словесна перепалка з активістом-блогером з Луганщини Всеволодом Філімоненком, який згодом пирснув Шабуніну в обличчя з газового балончика.

Луценко розповів про справу Шабуніна

Луценко розповів про справу Шабуніна

Наступна публікація