Поліція та церква придумали правила Великодня: які обмеження ввели для священників та вірян

Поліція та церква придумали правила Великодня: які обмеження ввели для священників та вірян

Фото: УНІАН

Правоохоронці хочуть зробити все, щоб коронавірус не поширювався у церкві.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, які правила для вірян розробили поліція та церква на свято Великодня. Про це заступник Авакова розповів в ефірі "Сніданку з 1+1".

"Міністерство внутрішніх справ і поліція, ми уважно ставимося до потреб релігійних організацій та дійсно - це дуже складне морально-етичне питання. Ми не можемо застосовувати силу для закриття храмів, це було б неправильно. Але ми провели цілу низку зустрічей і консультацій, зустрічей через відеозв'язок, з керівниками українських релігійних конфесій і домовилися про те, що на Великдень будуть вводиться певні правила: в храм будуть допускатися не більше 10 осіб; всі, крім священника, який буде вести літургію, будуть в масках; всі будуть стояти на відстані не менше 1,5-2 метрів один від одного; вестимуться ретрансляції літургії. Тому ми робимо так, щоб люди не хворіли", - розповів він.

Геращенко зазначив, що у кожному місті, де є православні храми, поліція перебуває на зв'язку зі священниками, кожен священник знає про ті правила, про які ми домовилися

За його словами, правоохоронці мають інформацію про те, що близько 90% людей, які ходять до церкви на Великдень, в цьому році не підуть через коронавірус.

"Великдень ще буде не раз в нашому житті", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що синод Української Православної Церкви під головуванням Блаженнійшого Епіфанія, Митрополита Київського і всієї України ухвалив рішення про порядок проведення богослужінь та правила доступу до храмів, а також святкування Великодня під час посиленого карантину.

Карантинний режим: як українці святкуватимуть Великдень — Антон Геращенко

Карантинний режим: як українці святкуватимуть Великдень — Антон Геращенко

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація