Поліція вдруге зупинила колону, що їде зустрічати Саакашвілі – Штаб блокади

Цього разу – у Житомирській області.

У "Штабі блокади торгівлі з окупантами" заявили, що сьогодні в суботу, 9 вересня, поліцейські на Житомирщині вдруге затримали колону, яка прямує до Краковця зустрічати екс-главу Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі. 

За словами депутата від "Самопомочі" Семена Семенченка, поліція зупинила колону, нібито зазначивши, що "надійшов сигнал що у вашій колоні зброя і вибухівка".

"Житомирська область зустріла з "радісними" обіймами. Добровольці "Донбасу" одразу отримали шалену підтримку від усіх проїжджаючих по трасі машин (гудки, зупинки машин зі словами підтримки). Так як добровольці одразу вишикувалися в бойову колону, а автоматників начальник поліції підтягнути не встиг, то аваковцям довелося обійтися без незаконних дій і обмежитися законної перевіркою номерів на офіційно зареєстровану зброю", – написав Семенченко на своїй сторінці у Facebook.

При цьому він додав, що колона вирушила далі й рухатиметься через Рівненську область.

Друга зупинка і знову: "надійшов сигнал що у вашій колоні зброя і вибухівка". Житомирська область зустріла з "радісними"...

Опубліковано Семеном Семенченком 9 вересня 2017 р.

Нагадаємо, уперше правоохоронці затримали колону, яка їхала зустрічати екс-голову Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі на пункті пропуску "Краковець", у ніч проти 9 вересня – на території Київської області. У "Штабі блокади" повідомили, що автоматники не давали вийти з автівок, нібито незаконно вимагали провести обшук машин і людей. Ухвали суду у спецназу не було, як зазначили активісти.

Як відомо, 10 вересня Міхеіл Саакашвілі має намір прибути до України із Польщі.

Українське громадянство Саакашвілі надав своїм указом президент України Петро Порошенко в кінці травня 2015 року. Напередодні отримання українського паспорта він був призначений головою Одеської облдержадміністрації. У грудні 2015 року його позбавили громадянства Грузії. На посаді глави Одеської області Саакашвілі пропрацював півтора року, після чого оголосив про відставку, звинувачуючи президента у недотриманні обіцянок і просуванні на керівні посади в райадміністраціях "старих корупціонерів".

Тоді ж колишній президент Грузії оголосив про створення власної політичної сили, з якою піде на вибори в український парламент. У Грузії політик звинувачується за чотирма кримінальними статтями. Йому загрожує до 11 років позбавлення волі. Позбавили громадянства Саакашвілі наприкінці липня, коли він був за межами України. Сам політик пообіцяв повернутися 10 вересня.  

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація