Поліція відкрила два кримінальні провадження через обвал мосту у Харкові

Поліція відкрила два кримінальні провадження через обвал мосту у Харкові

Фото: ГУ НП в Харківській області

Винним загрожує до 5 років позбавлення волі.

Поліція відкрила кримінальні провадження через обвал мосту біля Харківської окружної дороги.

У повідомлення поліції Харківщини йдеться, що провадження відкриті за двома статтями Кримінального кодексу України – ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) та ч. 2 ст .275 (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд).

Ці статті передбачаються покарання від 2 до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до 3 років.

Нагадаємо, вранці 25 серпня біля Харківської окружної дороги обвалився міст. За словами водіїв, які проїжджали цією ділянкою дороги відразу після обвалення, рух відбувався тільки однією смугою. Після чого рух транспорту було перекрито. 

Служба автомобільних доріг у Харківській області повідомила, що зафіксовано аварійне руйнування ригеля пролітної опори на шляхопроводі, яке виникло в результаті зміщення пролітної конструкції. У відомстві вважають, що обвалення мосту відбулося через "динамічний удар перевантаженої фури, … в результаті чого відбувся зсув плити та руйнування конструкції". 

Величезний шматок автомобільного мосту провалився на околиці Харкова

Величезний шматок автомобільного мосту провалився на околиці Харкова

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація