Поліція відкрила кримінальне провадження через смертельну аварію літака біля Львова

На місці працюють правоохоронці.

Поліція Львівської області відкрила кримінальне провадження через аварійне приземлення транспортного літака Ан-12 поблизу львівського міжнародного аеропорту. Про це повідомляє пресслужба поліції.

"Попередньо встановлено, що внаслідок аварійної посадки літака Ан-12 п’ятеро осіб загинули, ще троє з тілесними ушкодженнями доправлені до лікарні. Правоохоронці встановлюють особи загиблих та травмованих, а також обставини події", - йдеться у повідомленні. 

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту) КК України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк до десяти років.

Зараз на місці події працює слідчо-оперативна група та працівники інших підрозділів поліції Львівщини.

Також повідомляється, що для надання допомоги на місці аварійної посадки літака Ан-12 поблизу Львова залучено бійців Національної гвардії України у кількості 50 чоловік. Крім того, на місці працюють рятувальники.

На місці аварії заступник начальника Головного управління ДСНС України у Львівській області з реагування на надзвичайні ситуації Валерій Глобенко розповів журналістам про проблеми роботи рятувальників.

За його словами, перша складність була у тому, щоб знайти місце приземлення літака. Це було зроблено. "У літака після аварійного приземлення з баків з пальним витікав керосин, і він продовжує витікати", - повідомив він.

Нагадаємо, 4 жовтня о 7 ранку транспортний літак Ан-12 поблизу міста Львів здійснив аварійне приземлення.

В результаті аварії п'ятеро пасажирів літака загинули, троє отримали важкі травми, їх доправили до 8 лікарні міста Львів. Розглядається дві причини аварії: закінчення пального та помилка пілота.

ТСН.ua зібрав найголовніше про ранкову аварію транспортного літака.

Вантажний літак здійснив аварійне приземлення на Львівщині

Вантажний літак здійснив аварійне приземлення на Львівщині

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація