Заворушення під ОП: поліція кваліфікувала акцію за Стерненка як хуліганство, є затриманий

Заворушення під ОП: поліція кваліфікувала акцію за Стерненка як хуліганство, є затриманий

Фото: УНІАН

Хуліганам загрожує до семи років ув'язення.

Правоохоронці затримали "найбільш агресивного" учасника заворушень під Офісом президента, які відбулися 20 березня під час акції на підтримку активіста Сергія Стерненка, а також кваліфікували подію як хуліганство. 

Про це повідомили на сайті Національної поліції Києва.

Зазначається, що "за вчинення протиправних дій під час мітингу" затримано 25-річного уродженця Вінницької області, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за статтею щодо незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Окрім того, після протестів слідчі Печерського управління поліції розпочали кримінальне провадження за статтею щодо хуліганства, санкція якої передбачає до семи років ув'язення.

"У рамках досудового розслідування встановлюються усі обставини вчинення правопорушення", — наголосили правоохоронці. 

Фото: Національна поліція України

Нагадаємо, акція на підтримку Сергія Стерненка в день його народження стартувала в Києві під будівлею Офісу президента. Спершу учасники поводилися мирно, але незабаром закидали будівлю фаєрами

Згодом окремі демонстранти підпалили табличку Офісу президента, розбили скло на дверях будівлі, а також розмалювали стіни і вікна графіті. Окрім того, протестувальники намагалися проникнути всередину ОП.

Заступник очільника МВС Антон Геращенко, коментуючи подію, заявив, що більшість учасників акції не порушувала порядок і прийшла мирно висловити свою думку. Натомість кілька десятків "провокаторів" понесуть відповідальність за насилля і хуліганські дії. 

Посадовець також висловив думку про те, що в організації заворушень на Банковій "зацікавленою особою є Петро Порошенко". 

Новини України: активісти зібрались привітати Сергія Стерненка, незважаючи на карантин

Новини України: активісти зібрались привітати Сергія Стерненка, незважаючи на карантин

Нагадаємо, що 23 лютого Приморський суд Одеси виніс вирок колишньому активісту "Правого сектору" Сергію Стерненку — 7 років і 3 місяці за ґратами та конфіскація половини майна. Йдеться про справу 6-річної давності, стосовно викрадення депутата Комінтернівської райради Одеси Сергія Щербича. Його, за свідченнями самого ж депутата, катували та вимагали скласти мандат. 

Увечері цього ж дня у великих містах України відбулися акції на підтримку одеського активіста. У Києві біля Офісу президента навіть повідомили про сутички, в яких травмувалися щонайменше 37 активістів та правоохоронців. Головне щодо справи Стерненка — за посиланням.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Новини України: Стерненко на судовому засіданні заявив, що у СІЗО йому загрожує небезпека

Новини України: Стерненко на судовому засіданні заявив, що у СІЗО йому загрожує небезпека

Повʼязані теми:

Наступна публікація