Поліція відзвітувала про правопорушення під час виборів: зафіксували понад 800 повідомлень

Поліція відзвітувала про правопорушення під час виборів: зафіксували понад 800 повідомлень

Фото: УНІАН

Відкрили десять кримінальних проваджень.

Національна поліція зафіксувала 816 заяв та повідомлень про порушення, пов'язані з виборчим процесом, повідомляє прес-служба МВС.

Найбільше повідомлень під час другого туру виборів президента зафіксували щодо незаконної агітації (105), фотографування бюлетеня (40), підкупу виборців (6), фізичної розправи (2) і спроби винести бюлетень (2).

Найбільше повідомлень зафіксували у Дніпропетровській області - 131, Донецькій - 73, Одеській - 65 і місті Києві - 89. Найменше - у Закарпатській - 3 та Івано-Франківській - 4. 

У поліції відкрили 10 кримінальних проваджень і 9 адміністративних протоколи.

У день другого туру виборів президента України спецвипуски ТСН виходитимуть о 12.00, 15.00 та 18.00, а о 19.30 розпочнеться марафон "Вибір країни", який будуть вести одночасно п’ятеро ведучих. О 21.30, коли в ефірі каналу розпочнеться суперфінал "Голосу країни", безперервна трансляція новин триватиме на YouTube-каналі та Facebook-сторінці ТСН. Всередині вокального шоу також заплановано два випуски ТСН, протягом яких глядачам "1+1" повідомлять про найактуальнішу ситуацію на поточний момент, а після завершення проекту, новини повернуться в ефір і триватимуть до першої ночі.

Рівно о 20.00 одразу після закриття виборчих дільниць глядачі ТСН зможуть дізнатися результати ексклюзивного екзит-полу ТСН. Як і у попередньому турі, його на замовлення каналу "1+1" проводитимуть дві авторитетні дослідницькі компанії – Kantar TNS та Info Sapiens. Методом особистого інтерв’ю планується опитати 20 тисяч респондентів, віком від 18 років, на виході з 600 виборчих дільниць по всій території України (окрім спеціальних та закордонних дільниць). Теоретична похибка вибірки становить не більше 0,7%. Методологія дослідження розроблялася згідно міжнародних стандартів, з урахуванням багаторічного досвіду працівників обох компаній у проведенні екзит-полів під час попередніх виборів в Україні. Під час прямого ефіру 21 квітня ТСН також повідомить результати національного екзит-полу. Новинна служба каналу "1+1" покаже реакції сторін, що перемогли та програли.

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація