Поліція затримала автора SMS-погроз Зеленському

Поліція затримала автора SMS-погроз Зеленському

Фото: УНІАН

Слідчі відзвітували про стан низки проваджень, пов’язаних із виборами.

Автора погроз кандидату в президенти Володимиру Зеленському затримали українські правоохоронці. Про це заявив заступник начальника головного слідчого управління Національної поліції Максим Цуцкірідзе.

"Встановлено особу, яка надсилала зазначені повідомлення. Нею виявилась жінка, ймовірно – з психічним розладом. Вилучено речовий доказ – мобільний телефон, із якого були надіслані відповідні SMS-повідомлення з погрозами. Після проведення необхідних слідчих дій та експертиз, зокрема психіатричної, буде прийнято рішення щодо усвідомлення останньою наслідків своїх дій", - цитує слідчого департамент комунікації МВС України.

Також Цуцкірідзе розповів про хід слідства у справі про спробу підкупу кандидата Юрія Тимошенка. За словами правоохоронця, під підозрою нині 12 осіб. "Встановлені офіційні джерела доходів вказаних осіб та їх родичів свідчать про неможливість надання у позику таких значних сум грошових коштів. Незважаючи на це, після виклику більшості свідків для надання показань –  вони прибули з адвокатом, з чіткою лінією захисту, яка полягає у відмові від дачі свідчень, зразків підписів. На сьогодні розслідування вказаного провадження триває", - пояснив він. 

Крім того, триває з’ясування фактів порушення порядку фінансування політичних партій, зокрема "наповнення бюджету партії ВО "Батьківщина" за рахунок коштів "благодійних внесків" громадян, які їх не вносили". Слідчі перевіряють оприлюднену журналістами інформацію. "Також триває розслідування кримінального провадження за фактом можливого підкупу виборців на користь кандидата на пост президента України Петра Порошенка шляхом виділення матеріальної допомоги сім`ям, які опинились у скрутних життєвих умовах. Ця інформація широко висвітлена в ЗМІ. Всі учасники ролику підтвердили факти таких пропозицій, але швидкого результату розслідування очікувати не варто, для цього необхідно опитати більше двох тисяч людей", - пояснив Цуцкірідзе. 

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація