Поліція зупинила штурм університету Богомольця прихильниками Амосової

Поліція зупинила штурм університету Богомольця прихильниками Амосової

Фото: УНІАН

МОЗ вже тричі звільняв екс-ректорку.

Правоохоронці вивели з університету Богомольця всіх прихильників екс-ректорки вишу Катерини Амосової, які проривалися до будівлі силою.

Про це на своїй сторінці у Twitter написала в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

"Наразі поліція вивела з НМУ ім. Богомольця людей, які намагалися прорватися у будівлю силою. Зараз вони надають пояснення правоохоронцям", - заявила вона.

За словами Супрун, прихильники Амосової готуються до ще одної спроби штурму разом із представниками суду.

Нагадаємо, вранці 14 січня колишня очільниця Національного медичного університету ім. Богомольця Катерина Амосова та її прихильники розпочали штурм навчального закладу для того, щоб повернути Амосовій цю посаду.

Ще 1 жовтня 2018 року через невиконання Катериною Амосовою законних вимог Державної аудиторської служби МОЗ України вдруге розірвало із нею контракт. Це сталося після того, як міністерство поновило екс-керівницю закладу на посаді ректора НМУ на виконання рішення суду від 20 вересня.

Публічні суперечки між МОЗ і Амосовою почалися ще у лютому. Тоді через зрив ліцензійного іспиту МОЗ тимчасово відсторонило від виконання обов'язків ректора НМУ ім. Богомольця Катерину Амосову, а також створило комісію, яка має вивчити ситуацію, що склалася. Амосова називала відсторонення незаконним, а згодом суд поновив її на посаді.

МОЗ подало апеляцію через поновлення на посаді ректора Богомольця – Амосову повторно відсторонили. 30 березня комісія МОЗу визнала роботу ректора НМУ в 2017 році незадовільною і рекомендувала розірвати контракт з Катериною Амосовою. Згодом її звільнили з посади ректора за невиконання умов контракту.

Прихильники Амосової штурмують університет імені Богомольця - Супрун

Прихильники Амосової штурмують університет імені Богомольця - Супрун

Повʼязані теми:

Наступна публікація