Політв'язень Кольченко написав Сенцову лист

Політв'язень Кольченко написав Сенцову лист

Він побажав Сенцову здоров'я та сили, які знадобляться в Україні.

Політичний в'язень Кремля, активіст Олександр Кольченко написав листа незаконно засудженому за тією ж справою Олегу Сенцову. 

Про це повідомила правозахисниця Тетяна Щур, передає "Громадське".

Кольченко зустрічався зі своїм адвокатом, якому і передав листа.

"Сьогодні дізнався, що ти став на якір (оголосив голодування — ред.). Я дуже стурбований цією обставиною, враховуючи, що коли ми з тобою спілкувалися, ти не підтримував такі заходи, а також відомостями про те, що стан твого здоров'я у цьому північному  відрядженні погіршився", - пише Олександр.

Кольченко перебуває у штрафному ізоляторі. Він зазначає, що готується до ще одного переведення через святкування в РФ Дня Росії. У російських в'язницях доволі часто саджають до ШІЗО під час різноманітних свят.

Також Олександр пише, що читає у колонії "Пригоди бравого солдата Швейка", бо це дозволяє "з належною часткою серйозності ставиться до всього цього фарсу, що оточує нас". 

Він також побажав Сенцову здоров'я та сил.

"Зі своїх тепличних санаторних умов я хочу побажати тобі здоров'я і сил, які нам знадобляться на волі в Україні", - пише він. 

Нагадаємо, український режисер Олег Сенцов, який незаконно відбуває 20-річне покарання у в’язниці Росії за звинуваченням у тероризмі, оголосив безстрокове голодування

Повʼязані теми:

Наступна публікація