Полковник СБУ зрадив Україну і працював на бойовиків

Полковник СБУ зрадив Україну і працював на бойовиків

Фото: Reuters

Полковник співпрацював з розвідувальними структурами бойовиків.

Служба безпеки України завершила багатоходову спецоперацію з "виведення на чисту воду" офіцера-зрадника.

Про це СБУ повідомила на своїй сторінці у twitter.

Зазначається, що радник у званні полковника співпрацював з розвідувальними структурами бойовиків, які підконтрольні російським спецслужбам. Спецоперація з виведення його на чисту воду, завершилася вчора, 12 грудня.

У службі зазначили, що силовики мають беззаперечні докази ‒ покази свідків та оперативно-технічні матеріали, які доводять зраду військового.

"За показами свідків, зрадник отримав військову форму російського зразка, табельну зброю, службове посвідчення, зарплату та авто із шофером", – йдеться у повідомленні.

Наголошується, що він неодноразово виїжджав до Ростова-на-Дону для отримання інструктажів від кадрових працівників російських спецслужб. 

"Зрадник був відомий серед терористів під прізвиськами "луїз", "дядя ваня", "полковник", "иван николаевич", – додали у СБУ.

У зв'язку з цим було відкрито кримінальне провадження за статтею "Участь у терористичній організації" ККУ. Затриманому повідомлено про підозру.

Нагадаємо, 1 грудня, в зоні АТО на Донбасі український військовий одного з підрозділів скоїв тяжкий злочин та з надією на те, що уникне покарання, перейшов на бік противника.

Боєць-зрадник, який на позиції сил АТО в Новотошківському вбив військового, намагаючись уникнути відповідальності, втік з позиції на БМП і хотів перетнути лінію фронту, щоб сховатися на окупованій бойовиками території. Утім, майже одразу вбивця потрапив у ДТП і продовжив рухатися пішки, забравши із собою кулемет.

Повʼязані теми:

Наступна публікація