Практично всім споживачам важливо бачити склад продукту на упаковці, при цьому 60% опитаних не довіряють цій інформації.
Менше третини українців (28,5%) не їдять продукти харчування з синтезованими підсолоджувачами.
Про це свідчать результати дослідження, проведеного центром "Социс" на замовлення аналітичної групи Da Vinci AG, пише Уніан.
Дослідження показало, що майже половина (45,9%) українців використовують в раціоні продукти харчування з вмістом хімічно синтезованих підсолоджувачів. При цьому 23,3% опитаних вагалися з відповіддю на питання.
Що стосується того, які саме продукти з синтетичними добавками найчастіше вживають опитані, то 45,3% респондентів відповіли, що на регулярній основі вживають безалкогольні газовані напої, 36,4% - каву в пакетиках (так звані 3 в 1), 34,3% респондентів - жувальні гумки, 12% - соєвий соус, і лише 35,6% не вживає нічого з цих продуктів.
Варто також зазначити, що велике значення для споживачів має точне зазначення на упаковці складу продукту. Важливо це майже для 90% респондентів. Водночас 33,8% опитаних повністю чи скоріше довіряють інформації про склад продукту, зазначеній на упаковці, понад 60% - не довіряють такій інформації.
Нагадаємо, агрономи хімікатами прискорюють дозрівання врожаю і труять людей. Спеціальні препарати змушують ще зелені овочі і фрукти за кілька годин стати стиглими.