Польські військові можуть взяти участь у параді до Дня незалежності України

Польські військові можуть взяти участь у параді до Дня незалежності України

Фото: Reuters

Це питання обговорювалося на рівні заступників міністрів оборони обох країн.

Підрозділи Війська Польського можуть взяти участь у параді з нагоди 26-ї річниці Незалежності України.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Питання про участь польських військових в урочистостях обговорювалося під час зустрічі першого заступника Міністра оборони України Івана Руснака і заступника Міністра національної оборони Республіки Польща Міхалом Дворчіком.

Іван Руснак зазначив, що від початку російської агресії Польща надає всебічну підтримку Україні у відстоюванні суверенітету і територіальної цілісності.

"Ми вдячні керівництву вашої держави та всьому польському народу за допомогу, яку ви надаєте у лікуванні поранених бійців АТО у медичних закладах Польщі. Також Україна високо цінує допомогу вашої країни у проведенні реформ оборонного відомства. Наша співпраця триватиме й надалі, — сказав заступник міністра оборони України.

Міхал Дворчік нагадав, що Польща є першою європейською країною, яка визнала незалежність України. Він запевнив, що Україна була, є і буде стратегічним партнером для Польщі. 

"Ми не визнаємо окупації ваших територій Росією і не припинимо санкцій доти, доки території Автономної Республіки Крим та Донбасу не повернуться до вас, — сказав Міхал Дворчік.

Також заступники міністрів оборони обох країн висловили занепокоєння майбутніми російсько-білоруськими навчаннями "Захід-2017".

Раніше міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич заявляв, що Росія може залишити частину своєї армії в Білорусі після цих навчань, що створює загрозу для НАТО. Міністр зазначив часті інциденти з перехопленням російських літаків у балтійському регіоні. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація