Полторак анонсував підписання контрактів на постачання зброї з країн-членів НАТО

Полторак анонсував підписання контрактів на постачання зброї з країн-членів НАТО

У навчаннях в Грузії беруть участь близько 1300 військовослужбовців збройних сил Грузії і 500 військовослужбовців інших країн. Всього в навчаннях планується задіяти близько 140 одиниць військової техніки. / Фото: Reuters

Найближчим часом кілька "натівських" міністрів відвідають Україну.

Україна найближчим часом підпише з країнами-членами НАТО контракти на постачання зброї, техніки та обладнання.

Про це в ефірі телеканалу "Прямий" заявив міністр оборони України Степан Полторак.

"Воєнний стан дає нам можливість розгорнути нашу співпрацю з нашими партнерами. У нас є домовленість, найближчим часом ми підпишемо контракти на постачання зброї, техніки, обладнання", - сказав він.

Окрім того, за словами Полторака, до кінця року кілька міністрів оборони з країн НАТО відвідають Україну. Вони приїдуть,"щоб ще раз на місці подивитися ситуацію, зокрема для того, щоб надати допомогу, як практичну, так і технічну".

Раніше державний секретар США Майк Помпео заявив, що НАТО готує комплексну відповідь на дії Росії проти України в районі Керченської протоки. За словами держсекретаря, колективним зобов’язанням Європи та світу є позбавлення Росії спроможності продовжувати порушувати базові норми міжнародного права. 

НАТО збільшить присутність у Чорному морі за допомогою розвідувальних польотів

НАТО збільшить присутність у Чорному морі за допомогою розвідувальних польотів

Вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того самого дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон.

В ніч проти 26 листопада РНБО провела екстрене засідання та запропонувала ввести в Україні воєнний стан у зв'язку з агресією Російської Федерації в Азовському морі.

Після рішення Радбезу спікер Верховної Ради України Андрій Парубій скликав позачергове засідання Верховної Ради на понеділок, 26 листопада, о 16:00. Президент Петро Порошенко, своєю чергою, ввів у дію рішення та вніс до Верховної Ради законопроект про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні", який згодом затвердили українські депутати.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація