Помаранчева вода і ножі для тюремників: керівника колонії звільнили після раптової перевірки

Помаранчева вода і ножі для тюремників: керівника колонії звільнили після раптової перевірки

На позапланову секретну інспекцію посадовці прихопили журналістів.

Керівництво Міністерства юстиції вирішило позапланово і без попередження відвідати одну з виправних колоній України. В супутники із собою взяли журналістів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Адресу поїздки дізналися лише в дорозі – секрет був необхідним, аби ніхто не попередив керівництво в'язниці. До Коростеня делегація зі столиці прибула раніше, ніж на роботу вийшло місцеве начальство. Журналісти стали свідками ранкової зарядки зеків, а також побували в приміщеннях, де живуть ув'язнені. Там не холодно, але брудно і дуже смердить, а в підсобці лежать заборонені ножі та заточки. В цій тюрмі сидять переважно рецидивісти – грабіжники, ґвалтівники й вбивці. Наприклад, Володимир, який із 55 років життя 35 провів у неволі. "Така доля. Я вийшов, на роботу не беруть, доводиться красти або відбирати", - каже він.

Мін'юст звільнив начальника виправної колонії після позапланової перевірки

Мін'юст звільнив начальника виправної колонії після позапланової перевірки

Ув'язнений Ігор Глубокий іде ва-банк і відкрито скаржиться на умови утримання: нарікає, що холодно, немає ремонту, погані харчі та вода. "Якщо цю воду зараз набрати, вона буде помаранчевого кольору, її проціджують через вату, пісок. Її пити неможливо, нею вмиваєшся – шкіра тріскається. 70 чоловік і два крани, щоби вмитися", - каже він. Значно цікавіші зізнання – про ножі та нарди, які виготовляють для начальника колонії ув'язнені, а також хабарі, які беруть деякі його підлеглі.

Заступник міністра юстиції Денис Чернишов від почутого приголомшений. "Відбуваються зміни або в житті колонії, або в житті керівника", - вимовив він. Зрештою перевіряльників особливо вражає кухня. Там просто не знають норм із харчування, відверто зловживають, і в підсумку в'язні не отримують навіть тієї скромної пайки, яку виділяє держава. В підсумку Чернишов приймає рішення звільнити начальника виправної колонії, а також проводити ось такі раптові перевірки тюрем і надалі.

Кореспондент ТСН Олександр Загородний

Повʼязані теми:

Наступна публікація