Помер пацієнт, якому вперше в Україні пересадили підшлункову залозу від неродинного донора

Помер пацієнт, якому вперше в Україні пересадили підшлункову залозу від неродинного донора

Фото: Associated Press

Показники чоловіка стрімко погіршилися, повідомили лікарі.

Пацієнт, якому вперше в Україні лікарі здійснили трансплантацію підшлункової залози від неродинного донора, помер. Організм чоловіка не зміг відновитися після операції, яку зробили майже два тижні тому.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

"Друзі, ми змушені повідомити дуже сумну звістку: на жаль, Андрій, наш пацієнт із пересадженою підшлунковою залозою, помер… Усі ці дні наші лікарі буквально жили з ним у реанімації. Цілодобовий супровід, медикаменти, контроль іноземних колег: ми робили все від нас залежне, аби Андрій відновився після операції", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у лікарні, тривалий час його стан був стабільним - нирка починала працювати, підшлункова залоза також. Потім показники стрімко погіршилися, судини затромбувалися і ані операція, ані подальша реанімація уже не мали ефекту, додають медики.

"Трансплантація підшлункової залози - це одна із найскладніших операцій з пересадження органів. Світова статистика говорить про те, що кожен третій пацієнт після такої операції не виживає, у той час як два інші отримують шанс жити повноцінно. Ми щиро хотіли, аби цей шанс був і у Андрія. На жаль, доля вирішила інакше. І хоча жодні слова зараз не применшать болю втрати, ми приносимо глибокі співчуття родині Андрія", - зазначається у повідомленні.

Друзі, ми змушені повідомити дуже сумну звістку: на жаль, Андрій, наш пацієнт із пересадженою підшлунковою залозою,...

Опубліковано Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги Понеділок, 17 серпня 2020 р.

Нагадаємо, на початку серпня у Львові вперше в історії України пересадили підшлункову залозу від неродинного донора. Трансплантацію проводили львівські та київські медики, а допомагали їм колеги з Німеччини.

В Україні провели першу трансплантацію підшлункової залози від неродинного донора

В Україні провели першу трансплантацію підшлункової залози від неродинного донора

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація