Помирала на руках чоловіка: родичі розповіли нові подробиці загибелі жінки, яку не прийняли у лікарні під Києвом

Помирала на руках чоловіка: родичі розповіли нові подробиці загибелі жінки, яку не прийняли у лікарні під Києвом

Фото: УНІАН

За їхніми словами, швидка приїхала лише після дзвінка на гарячу лінію МОЗ.

Родичі 53-річної жінки, котра померла біля реанімаційного відділення в Київській області, звернуться до правоохоронців. Вони не хочуть, щоб такі випадки повторювалися і звинувачують у смерті медиків, які не прийняли хвору.

Про це повідомляють "Факти".

Світлана Гончар померла біля реанімаційного відділення Боярської лікарні. Її відмовилися госпіталізувати. За словами родичів, перед цим кілька днів поспіль бригада швидкої відмовлялася приїжджати на виклик і відсилала до сімейного лікаря.

Він також був на викликах і не зміг оглянути жінку. Через два дні у неї почалися судоми. Донька Світлани звернулася на гарячу лінію МОЗ і тоді швидка приїхала. Проте в машині, кажуть родичі, не було необхідного обладнання.

За їхніми словами, медики близько години чекали на інформацію від диспетчера, куди можна відвезти пацієнтку, але він не відповідав. Світлану Гончар госпіталізували до найближчого медзакладу – Боярської лікарні, яка є опорною для інфікованих коронавірусом. В реанімаційному відділенні не було місць.

Жінка помирала на руках у свого чоловіка. Лікарі швидкої намагалися її врятувати, але серце жінки не витримало. В обласному департаменті охорони здоров’я пообіцяли перевірити усе посекундно – від першого звернення до швидкої.

Нагадаємо, у Боярці Київської області біля відділення реанімації від серцевого нападу померла жінка. Спочатку до неї відмовилась приїжджати швидка, а потім Світлану Гончар не прийняли у лікарні. У неї були ознаки інсульту.

Повʼязані теми:

Наступна публікація