Понад 75 тисяч ДТП за півроку: українцям розповіли, як уникнути аварій на дорогах

Понад 75 тисяч ДТП за півроку: українцям розповіли, як уникнути аварій на дорогах

Фото: pixabay.com

Щодоби в аварійні ситуації на дорогах потрапляють сотні людей.

За перше півріччя 2017-го в Україні сталося 76 622 аварій, в середньому – 423 ДТП на добу, натомість минулого року було 397, йдеться у сюжеті "Сніданку з 1+1".

Найбільше ДТП стається на Миколаївщині, Львівщині та Тернопільщині. В усіх областях, окрім Сумської, Одеської та Дніпропетровської, збільшилася кількість аварій, які сталися через погане дорожнє покриття.

Українці втрачають життя і здоров'я через порушення правил дорожнього руху, нетверезе водіння та навіть тварин на дорозі, до того ж за півроку сталося 43 аварії через захмелілих пішоходів.

"Перше - це перевищення швидкісних лімітів. Друге - дистанція. Третє - відволікання на якісь зовнішні чинники, розмову телефоном. Четверте - це водій в нетверезому стані. Раз на тиждень бувають ситуації, в яких доводиться вирулювати на власному досвіді. Тому що хтось десь не побачив, хтось десь перебудувався неуважно", - розповів інструктор з контраварійного водіння Дмитро Жайворонок.

За словами викладача, який є неодноразовим призером найрізноманітніших змагань із автоперегонів і загалом в автоспорті вже майже 20 років, від лихої долі за кермом можна вберегтися.

"Завдання - намагатися прогнозувати потік. Дивитися не на авто, що їде попереду, а на декілька кроків вперед, щоб спрогнозувати дії тих, хто оточує", - вважає він.

Жайворонок також зазначив, що під час руху не можна говорити телефоном або курити та необхідно розібратися з механізмом керування авто.

"Руки на кермі і робота за кермом. Руки ми тримаємо в бічних секторах. Так я однаково можу повернути ліворуч у півоберта, не відриваючи руки, і спокійно повернути праворуч. Припустимо, ми повертаємо кермо, і автомобіль починає рухатися в інший бік від напрямку повороту. Тобто ми повертаємо ліворуч, а він починає прискорюватися праворуч. У цьому випадку потрібно не довернути кермо, а зробити контрдію - повернути кермо трохи назад", - пояснив інструктор.

Окрім цього, експерт порадив, що навіть вже добре вивченою дорогою варто їздити так, наче вперше, і тоді будь-які перепони – неуважний пішохід, порушник на авто або ж розпочаті без попереджень ремонтні роботи – не зіпсують вашу поїздку.

Як уникнути ДТП на українських дорогах

Як уникнути ДТП на українських дорогах

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація