Понад півтора мільйона жителів Криму залишаються без світла

Понад півтора мільйона жителів Криму залишаються без світла

Фахівці займаються відновленням електроопор / Фото: Hromadske.tv

Відключені від подачі електрики понад півтисячі соціальних об'єктів.

У Росії підрахували кількість споживачів і об'єктів Криму, які залишаються без електропостачання, станом на 12 годину за київським часом (13:00 за Москвою).

У Криму без світла залишаються 1 391 000 громадян, плюс 250 000 громадян в Севастополі.

Відключені від електропостачання 300 соціально значущих об'єктів по Криму і 178 – у Севастополі. Серед них більшість – школи і дитячі сади.

В РФ провели екстрену нараду щодо підключення Криму до подачі електрики, тривають відповідні роботи.

З ночі на півострові ввели режим надзвичайної ситуації. Понеділок, 23 листопада, оголошено вихідним.

Як повідомлялося раніше, у зв'язку з відключенням електроенергії в Севастополі зупинилися тролейбуси, у Сімферополі відключили подачу води, в інших містах також запроваджують заходи економії.

Міністр енергетики України повідомив, що пошкодження чотирьох електроопор загрожує знеструмленням 40% споживачів Миколаївської та Херсонської областей. Вже зараз в окремих районах Херсонщини забезпечення електрикою йде за резервною схемою.

21 листопада, активісти, які блокують Крим, повідомили про сутички з силовиками неподалік від селища Чаплинка на Херсонщині.

В результаті переговорів між силовиками та активістами обидві сторони відійшли від електроопор. Потім силовики змогли забезпечити ремонтні роботи заземлення ЛЕП. Після цього невідомі підірвали пошкоджені опори.

Повʼязані теми:

Наступна публікація