Понад половина українців підтримує вступ до ЄС

Понад половина українців підтримує вступ до ЄС

Фото: Reuters

Частина респондентів воліли б не приєднуватися до жодного із зазначених інтеграційних об'єднань (27%).

Понад половини українців (51%) в якості інтеграційного напрямку країни вибирають вступ до ЄС.

Про це свідчать оприлюднені результати соціологічного опитування компанії Research & Branding Group,- пише Інтерфакс-Україна.

Згідно з даними соцопитування, протилежний вектор (вступ до Митного союзу з Росією, Білоруссю і Казахстаном - ред) вибрали б 13% жителів України. Частина респондентів воліли б не приєднуватися до жодного із зазначених інтеграційних об'єднань (27%) або не визначились з відповіддю (9%).

Результати опитування також засвідчили, що протягом останніх 7 місяців чотири з десяти українців (40-42%) декларують готовність скористатися можливостями, які для них відкриє введення безвізового режиму з Євросоюзом.

Дослідження проведено 7-15 липня серед жителів України (за винятком АР Крим, м Севастополь, непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей). Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення України за регіоном проживання (область), статтю і віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 1795 респондентів. Очікувана середня похибка вибірки складає ± 2,4%.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявляв, що впевнений у наданні Європейським Союзом безвізового режиму Україні найближчими тижнями. 

Про те, що безвізовий режим із ЄС може запрацювати вже уже в жовтні заявляв  єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнес Ган. Комітет Європарламенту у закордонних справах уже проголосував за те, щоб якнайшвидше скасувати візи для українців. Однак тепер за це має проголосувати ще й увесь Європарламент, а потім - підтвердити Єврокомісія.

Україна може подати заявку на вступ до ЄС, коли забажає

Україна може подати заявку на вступ до ЄС, коли забажає

Повʼязані теми:

Наступна публікація