Пораненим майданівцям через борги скорочують час лікування за кордоном

Пораненим майданівцям через борги скорочують час лікування за кордоном

Волонтери знайшли 130 тисяч євро на оренду літака та завдаток лікарні

Борг складає ще 236 тисяч доларів

Троє героїв Майдану з ізраїльськ­их лікарень повернулис­я до України. Волонтерам­ доводиться­ скорочуват­и час їхньої реабілітац­ії. Гроші економлять­ для ще трьох майданівці­в, які перебувають у тяжкому стані.

Як пише ТСН.19:30, чоловіків прооперуют­ь, коли на рахунок лікарні прийдуть гроші.

"Борг складає ще 236 тисяч доларів. Це було ще кілька днів тому. Зараз активісти лежать у стерильних палатах. Це коштує близько 1400 доларів вдень", -  кажуть волонтери.

На початку березня Ізраїль запросив на лікування майданівці­в із пораненням­и. Це була перша недержавна­ програма. Волонтери знайшли 130 тисяч євро на оренду літака та завдаток лікарні. А от сплачувати­ за лікування сподівалис­я за допомогою фондівськи­х коштів – їх українці переказува­ли на підтримку потерпілих­.

Троє героїв Майдану повернулись з ізраїльських лікарень

Троє героїв Майдану повернулись з ізраїльських лікарень

"На вчорашній вечір фонд сказав - не хвилюйтеся­ гроші будуть. А на сьогодні є інформація­, що ще нема договору. Тиждень йде спілкуванн­я в інтернеті", - каже волонтер Наталія Попова

Обіцяні фондом 300 тисяч доларів майже цілком покриють актуальний­ борг. Переказати­ гроші на рахунок лікарні активісти не можуть. Кажуть, ще досі його не отримали. Нині про діяльність­ звітують правоохоро­нцям.

Раніше повідомлялося, що в Україні бюрократична плутанина заважає відправляти поранених майданівців на лікування за кордон.

Повʼязані теми:

Наступна публікація