Поранений житель Авдіївки у реанімації подякував воїнам за оборону свого міста

Поранений житель Авдіївки у реанімації подякував воїнам за оборону свого міста

Чоловік каже, що йому дуже пощастило вижити при обстрілі бойовиків.

Протягом тижня обласна лікарні у Дніпрі прийняла дев'ятьох поранених у зоні АТО, семеро з котрих у вкрай тяжкому стані. Серед них не лише військові, а й цивільний 60-річний житель Авдіївки, що просто біля власного будинку отримав осколок міни у голову, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Пан Сергій став 2155-м пацієнтом лікарні, доправленим з Донбасу за час бойових дій. "Все життя п'ятірки – щасливий номер. У мене навіть квартира 55-та. Бачите, номер щасливий, тож мені пощастило", - радіє він. Авдіївець дякує долі, що його не вбило на місці біля власного будинку, коли потрапив під обстріл. "Вибух – один, другий, третій. Один від мене метрах у 20", - розповів поранений Сергій Власюк.

В обласній лікарні Мечникова рятують життя військових та цивільних, поранених на Сході країни

В обласній лікарні Мечникова рятують життя військових та цивільних, поранених на Сході країни

З осколком в голові слюсар ще дві години порався по господарству. Лише коли погодував птахів та собак, звернувся до лікарні. Медики, щойно побачили поранення, терміново відправили його до Дніпра, а там чоловіка з гвинтокрила одразу поклали на операційний стіл. Осколок, що прошив лобну кістку, нейрохірурги під мікроскопом діставали дві години. Операція пройшла вдало, але попереду в чоловіка тривала реабілітація. Поранений мирний житель Авдіївки радіє, що прийнамні у реанімації особисто подякує захисникам свого міста. Його зять також боронить Донеччину. Тож чоловік вірить: щойно одужає та повернеться додому, там вже буде мир – без обстрілів.

22-річний захисник Авдіївки після складної операції досі на апараті штучної вентиляції легенів. У вкрай тяжкому стані й 23-річний боєць, зрешечений вибухом під Юр'ївкою. Лікарі щодо них не дають жодних прогнозів. "Дуже важка нога. Хірурги, судинні хірурги всі вихідні робили все можливе, щоби її зберегти. Поки це вдається, кровопостачання є. Стоїть апарат штучна нирка, бо не справляються поки нирки", - розповів головний лікар Сергій Риженко.

Вдруге поранений офіцер з Одеси обіцяє одужати якнайшвидше. Він потрапив під обстріл біля Лебединського. Один великий осколок із тіла медики вже дістали, ще чотири лишаються всередині. "Почався мінометний обстріл раптово. Зник зв'язок у нас із однією позицією. Вийшов перевірити стан, що в них там сталося – прилетіла міна. А виявилося, технічні проблеми були – відновили, апаратуру змінили", - сміється поранений Віталій Блажко.

Кореспондент ТСН Ольга Павловська

Повʼязані теми:

Наступна публікація