Порізані вандалом незвичайні картини Шевченка виставлять в декількох містах України

Порізані вандалом незвичайні картини Шевченка виставлять в декількох містах України

Фото: Українська служба ВВС

У Києві виставку не відновлюватимуть.

Картини з незвичайними образами українського поета Тараса Шевченка, які експонувалися у київському метро і були порізані вандалом, покажуть ще в кількох містах України.

Про це Громадському розповів автор малюнків Олександр Грехов.

За його словами, що до нападу вандала була домовленість про показ виставки "Квантовий стрибок Шевченка" у Львові та Вінниці. Виставка образів Шевченка у цих містах має відбутися у березні. Окрім того, картини можуть показати ще у двох містах.

"Поки точно — це Житомир, організовує управління культури та туризму Житомирської ОДА. І місто в Донецькій області, але тут поки на етапі переговорів", — сказав художник.

Водночас, за його словами, у Києві виставку не відновлюватимуть.

Напад на Шевченка: у столичному метро ножем покрамсали портрети Кобзаря

Напад на Шевченка: у столичному метро ножем покрамсали портрети Кобзаря

Нагадаємо, у київському метро на станції "Тараса Шевченка" 10 лютого відкрилася виставка, яка зображує українського поета в образах відомих кіногероїв та історичних постатей. Виставку влаштували Національний музей Шевченка та Київський метрополітен. Автор ілюстрацій – художник Олександр Грехов – зобразив українського поета в образі Спайдермена, Дарта Вейдера, Термінатора, Вільяма Волласа з фільму "Хоробре серце", вченого Альберта Ейнштейна та інших.

Вже за тиждень юнак порізав ножем картини, на яких було зображено письменника в образах відомих героїв мультфільмів та кіно. Він зробив це просто на очах у пасажирів. Як пишуть у соцмережах – вандалом виявився вінницький активіст, відомий, як Юрій Хорт. До цього він обурювався виставкою, називав її псевдомистецтвом і наругою над поетом.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація