Порно, "синій кит" та сепаратисти. У СБУ пояснили заборону російських соцмереж

Порно, "синій кит" та сепаратисти. У СБУ пояснили заборону російських соцмереж

Фото: ТСН.ua

Адміністратори інтернет-ресурсів вперто ігнорували звернення СБУ.

СБУ зафіксувала велику кількість порнографії, суїцидальних спільнот та сепаратистських груп у заблокованих російських соцмережах.

Про це повідомив голова Служби безпеки України Василь Грицак, передає Еспресо.TV.

За словами голови СБУ, у соцмережах помітили близько 800 активних антиукраїнських груп, тим часом адміністратори соцмереж "Одноклассники" та "ВКонтакте" не реагували на відповідні звернення спецслужби.

"На питання, чому закрили "Одноклассники", "ВКонтакте", "Яндекс" та інше скажу, дуже просто: це той механізм, який використовує російська ідеологічна машина для формування в свідомості громадян того, що їм потрібно", - додав він.

Глава СБУ також додав, що заблоковані інтернет-ресурси містили чимало порнографії. Окрім цього, у "ВКонтакте" активно працювала спільнота "Синій кит", яка підштовхувала підлітків до самогубств.

Нагадаємо, департамент кіберполіції національної поліції України закликає громадян повідомляти про всі факти невиконання провайдерами блокування доступу користувачів до заборонених російських ресурсів: сервісів Mail.ru і Yandex, а також соцмереж Вконтакте і Однокласники.

15 травня президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" щодо низки російських компаній. На три роки блокуються активи російських сайтів "ВКонтакте", "Одноклассники", "Мейл.ру" та "Яндекс", інтернет-провайдерам заборонено надавати доступ до вказаних ресурсів.

У чиїх інтересах було закрити російські соцмережі

У чиїх інтересах було закрити російські соцмережі

Повʼязані теми:

Наступна публікація