Порошенко на Генасамблеї ООН: близько третини промислового потенціалу Донбасу незаконно переміщено до РФ

Порошенко на Генасамблеї ООН: близько третини промислового потенціалу Донбасу незаконно переміщено до РФ

Фото: Associated Press

Президент також назвав чисельність російських регулярних військових та бойовиків на Донбасі.

Президент України Петро Порошенко заявляє, що 27% промислового потенціалу Донбасу було незаконно переміщено до Росії.

Про це він заявив у середу, 20 лютого, під час виступу на дебатах Генеральної асамблеї ООН щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях України.

"Економічні та екологічні збитки, завдані російською окупацією, також величезні: 27% промислового потенціалу Донбасу незаконно переміщено до Росії, включаючи обладнання 33 місцевих промислових гігантів", - сказав Порошенко. 

Він зазначив, що решта підприємств не можуть повноцінно функціонувати через брак професійних кадрів, фінансових ресурсів і втрати коопераційних зв’язків з іншими частинами України.

Порошенко також доповів, яка чисельність російських регулярних військових та бойовиків нині є на Донбасі. "Я маю підкреслити, що загальна чисельність незаконних збройних формувань зараз становить близько 35 тисяч бойовиків, а також 2 100 військовослужбовців з російських регулярних збройних сил", - зазначив він.

Глава держави додав, що загальна чисельність збройних сил РФ вздовж російсько-українського кордону становить понад 87 тис. військових.

Окремо президент наголосив на погіршенні екологічної ситуації на окупованому Донбасі, зокрема через затоплення вугільних шахт, що створює ризик забруднення води. "Біля контактної лінії існує низка потенційно небезпечних об'єктів, які через регулярні обстріли збройними формуваннями Російської Федерації можуть стати епіцентром екологічної та техногенної катастрофи", - зазначив він.

Як повідомлялося, під час Генасамблеї ООН Порошенко заявив, що Росія окупувала 44 тис. кв. км, що становить 7% території України, російська агресія вбила 13 тис. осіб та ще понад 28 тис. поранено. 

Засідання Генасамблеї ООН розпочнеться із виступу Петра Порошенка

Засідання Генасамблеї ООН розпочнеться із виступу Петра Порошенка

Повʼязані теми:

Наступна публікація